Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iPhone kulaklığının bilinmeyen özellikleri - Teknoloji Haberleri
        1

        Müzik dinlerken, kulaklığınıza bir kez tıkladığınızda herhangi bir şarkıyı başlatabilir, tekrar tıkladığınızda durdurabilirsiniz.

        2

        Müzik dinlerken, kulaklığınıza iki kez tıklarsanız sonraki şarkıya geçebilir, üç kez tıklarsanız şarkının başına dönebilir, tekrar üç kez tıklarsanız önceki şarkıya dönebilirsiniz.

        3

        Müzik dinlerken, kulaklığınıza iki kez tıklayıp basılı tutarsanız şarkıyı ileri sarabilirsiniz.

        4

        Müzik dinlerken, kulaklığınıza üç kez tıklayıp basılı tutarsanız şarkıyı geri sarabilirsiniz.

        5

        Gelen aramayı kulaklığınıza bir kez tıklayarak cevaplayabilir, kulaklığınızdaki mikrofonla görüşme yapabilirsiniz.

        6

        Biriyle konuşurken ikinci bir çağrı alırsanız, kulaklığınıza bir kez tıklayarak ile görüşmeyi bekletebilir ve ikinci cağrıyı cevaplayabilirsiniz. İkinci çağrıyı cevaplamak istemiyorsanız kulaklığınıza bir kez tıklayıp, basılı tutun.

        10

        Telefonunuz kamera modundayken, kulaklığınızın üzerinde butona tıklayarak muheteşem selfiler çekebilirsiniz.

        11

        Son olarak kulaklığınızı 'left' sol kulağa 'right' sağ kulağa gelecek şekilde takmak zorunda değilsiniz. iPhone kulaklıklarının yapısı gereği onları ters takabilirsiniz, ayrıca ters taktığınız zaman sesin birazda olsa arttığını farkedeceksiniz.

        12

        Telefonunuzu sallayarak kullanmak ister miydiniz? Bunu yapabilmek için Ayarlar menüsünden Genel/Erişilebilirlik/Anahtarla Denetim menüsüne girin...

        13

        Anahtarla Denetim seçeneğini aktif edip, hemen altında bulunan Anahtarlar bölümüne girin ve yeni Anahtar Ekle’ye tıklayın.

        14

        Karşınıza çıkan menüden Kamera’yı tıklayın ve komut olarak algılanacak baş hareketini seçin. Bu menüden istediğiniz eylemi seçebilirsiniz. Artık başınızı sağa sola salladığınızda, iPhone bunu seçtiğiniz komut olarak algılayıp işlem yapacaktır.

        15

        Bu özellik sayesinde, baş hareketinizle tarayıcı açabilir, bilirim merkezine göz atabilir, ana ekran düğmesi yerine kullanılabilir ve daha bir çok işlemi yapabilirsiniz.

        16

        Eğer eski model bir iPhone’unuz varsa ve iOS’un yeni sürümünde yavaş çalıştığından şikayet ediyorsanız bu ufak ipucu işinize yarayabilir.

        17

        iOS’un yazılım mühendislerinden Zachary Drayer, Twitter hesabından paylaştığı gizli özellikle, eski model iPhone’larınızı kolayca hızlandırabileceğinizi söylüyor.

        18

        App Store uygulamasına girip, aşağıda bulunan simgelerden herhangi birine hızlı bir şekilde art arda 10 defa dokunursanız, kısa süreliğine tepkisiz boş bir ekranla karşılaşacaksınız.

        19

        Bu yaptığınız işlemin ardından App Store belleği boşaltılmış olur ve tüm uygulamalarınızda performans artışı yaşanır.

        20

        Bu gizli özellik iTunes, iBooks, App Store ve Apple Watch uygulamalarında çalışıyor ancak Podcasts, Müzik, Oyun, Merkezi, iMessage, ve aramalarında çalışmaz.

        21

        iPhone ekranında 3 parmağınızla 3 defa art arda basarsanız, ekran parlaklığını otomatik olarak en düşük seviyeye ayarlanıyor.

        22

        Fakat bunu yapabilmek için iPhone’unuzun Ayarlar menüsünden Genel/Erişilebilirlik kısmına girip, büyütme filtresini ‘az ışık’ olarak ayarlamanız gerekiyor.

        23

        Sonrasında en üstte bulunan büyütme kısmını aktif etmelisiniz. Artık ekrana 3 parmağınızla aynı anda 3 kere dokunursanız ekran parlaklığı ayarlanabilen en düşük seviyeye geriliyor.

        24

        Ekrana 3 kere dokunduğunuzda karşınıza gelen panelden ekranı büyütme seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu özellik ekranın herhangi bir yerine zoom yapmanızı sağlar.

        25

        iPhone, yazı yazarken sürekli kısaltma kullananları da unutmamış.

        26

        Kısaltarak yazılan kelimelerin iPhone tarafından uzun haline çevrilmesini istiyorsanız iPhone’unuzun Ayarlar kısmından Genel/Klavye/Metin değişimi menüsüne girerek, sağ üst köşede bulunan + işaretine tıklayın.

        27

        Karşınıza çıkan menüde, ifade kısmına sıklıkla kısaltılmış halini kullandığınız kelimeyi yazın. Örnek olarak; ‘merhaba’ yazabilirsiniz.

        28

        Kestirme kısmına ise ‘merhaba’ kelimesinin kısaltılmış hali olarak kullanılan ‘mrb’ yazın. Artık klavyede ‘mrb’ yazdığınıza iPhone onu ‘merhaba’ olarak değiştirecektir.

        29

        iOS 8 ile birlikte gelen klavye özelleştirme seçeneği, istediğiniz tür klavye kullanmanıza olanak sağlıyor.

        30

        iOS’un standart klavyesinden sıkıldıysanız önce App Store’a girip ‘Yardımcılar’ kategorisinden istediğiniz klavye uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

        31

        Klavye uygulaması yüklendikten sonra, Ayarlar/Genel/Klavye/Klavyeler menüsüne girip, ‘yeni klavye ekle’ seçeneğini tıklıyoruz.

        32

        Yeni Klavye ekleme menüsünde ise artık daha önce hiç görmediğiniz ‘3. Parti klavyeler’ başlığını göreceksiniz. Bu başlık altından App Store’dan indirdiğiniz Klavye uygulamalarının isimleri yer alıyor olacak.

        33

        Bu klavyelerden herhangi birinin üzerine tıkladığımız anda o klavye yüklenmiş oluyor. Fakat klavye geliştiricisinin sunduğu diğer bazı özelliklerden yararlanabilmek için Tam Erişim İzni vermeniz gerekiyor.

        34

        Klavyeler arası geçiş yapmak için ise, klavyenin sol alt köşesindeki dünya simgesine dokunmanız yeterli.

        35

        Geceleri rahatsız edilmek istemiyorsanız, iPhone’un ‘Rahatsız Etme’ özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarlar/Rahatsız Etme menüsünden aktif edebileceğiniz özellik sayesinde hiçbir arama ve bildirim sesini duymayacaksınız.

        36

        Eğer bu modun belirlediğiniz zaman aralığında aktif olmasını istiyorsanız, Zamanlanmış seçeneğini aktif etmeniz yeterli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ