Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil internet kullanma oranı rekor kırdı! - Teknoloji Haberleri

        Son yıllarda ülkemizde ve dünyada internet kullanım oranı kat kat arttı. İnsanlar artık sağlıktan alışverişe kadar her türlü işini internet üzerinden yapabiliyor. Gelen verilere göre de mobil internet kullanım oranında bir rekor kırıldı..

        İNTERNET İÇİN TELEFON VE TABLET KULLANIMI ZİRVEDE

        Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte 7'den 70'e herkes internetle tanıştı. Önceleri bilgisayar başından takip ettiğimiz internet, artık bir parmağımızın ucunda. Hal böyle olunca da insanlar interneti sürekli kullanıyor.

        Mesajlaşma uygulamaları, alışveriş, sağlık, iş ve daha birçok uygulamayla birlikte insanlar sürekli internette çevrimiçi pozisyonda. Bir istatistik firmasının araştırmasına göre de insanlar artık interneti bilgisayardan değil, mobil cihazlardan takip ediyor.

        Tarihte ilk defa internet kullanımında mobil cihazlar bilgisayarları geçerek rekor kırdı. Bu da artık insanların sürekli internette gezindiğini ortaya çıkarıyor.

        Ekim ayı verilerine göre tüm dünyada internet kullanımınını %51'i mobil cihazları kapsarken, masaüstü bilgisayarlardan internet kullanım oranı %49'a geriledi. Konuyla ilgili açıklama yapan istatisyenler, özellikle küçük çaplı işletmelere internet sitelerini veya uygulamalarını tamamen mobil odaklı yapmalarını tavsiye ediyor.

        Bu rakamların farkına varan bazı işletmeler şimdiden internet sitelerini ve uygulamalarını tamamen mobil odaklı tasarlamış ve yayına almış durumda. Görünen o ki, birkaç yıla kadar mobil cihazlardan internet kullanım oranı tamamen tahtı eline geçirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ