Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Net daralma: 150 milyon dolar! - Teknoloji Haberleri
        14

        BANKALAR NOTERLER VE ECZANELERDE İŞ DURDU

        İnternete yönelik bu kararlar, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine alınıyor. HDP'li yöneticilere ve milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarının uygulanmaya başlandığı gece yarısından itibaren başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere ülke genelinde internet büyük ölçüde yavaşladı.

        15

        Vatandaşlar; Facebook, Twitter ve YouTube'a ve bazı haber sitelerine erişimde sıkıntı yaşadı. Daha önceki uygulamalardan farklı olarak WhatsApp da gün boyu hizmet veremedi.

        16

        İnternetteki yavaşlama, noter, bankacılık ve sağlık işlemlerini de etkiledi. Bankalar ve eczaneler hizmet sunumunda sorun yaşadı.

        17

        PROVOKASYON TEDBİRİ

        İnternetteki yavaşlamanın, güvenlik kaynaklı olduğu belirtildi. Uygulamanın, gözaltı ve tutuklama kararları sonrasında olası toplumsal olayların ve provokasyonların önünü kesmeyi hedeflediği kaydedildi.

        18

        2 SAATTE SINIRLANIYOR

        OHAL kapsamında yayımlanan bir kararname ile internete sınırlama yetkisi alındı. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine, internet erişiminin yavaşlatılması kararı alınabiliyor.

        19

        Yetkililer, bir süre sonra internetin normale döneceğini söyledi.

        20

        Başbakanlık kararı ile haberleşme 2 saat içinde engellenebiliyor.

        21

        Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik terör operasyonları, 28 belediyeye kayyum atanması ve Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınması döneminde de benzer uygulamalar yapılmıştı.

        22

        BTK’nın kararı üzerine GSM ve internet operatörleri, bant genişliklerini daraltabiliyor. İnternet sağlayıcılarda, her siteye ait çok sayıda IP havuzu var. Bu IP’lerin bant genişliği azaltılıyor.