Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Terörle Mücadele Teknolojileri Geliştirme Merkezi açılış töreni - Savunma Sanayi Haberleri
        7

        TÜBİTAK ile güçlü bir iş birliği başlatıldığını ifade eden Işık, diğer kurumlarla var olan iş birliklerinin de geliştirildiğini söyledi.

        8

        Işık, özellikle Pardus Projesi'nde HAVELSAN'ın yer almasını istediklerine dikkati çekerek, "Hedefimiz, kendi milli işletim sistemimizi özellikle bütün kurumlarımızla yaygınlaştırmak, siber alanda gerçekten güvenlikli bir yapıyı oluşturmak, bu noktada yurt dışına ödediğimiz dövizin yurt içinde kalmasını sağlamak. Bu alanda önemli çalışmalara arkadaşlarımız imza atıyorlar." ifadelerini kullandı.

        9

        Mekanik üretim yapan çok sayıda firmanın yazılım ve donanıma ciddi ağırlık verdiğine işaret eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

        10

        "Bu geniş alanın, Türkiye'de ithalata bağımlı bir alan olmak yerine, Türkiye'nin potansiyelini değerlendiren ve bu sayede bütün dünyaya ürün satılan, yazılım satılan bir alan haline getirilme imkanı var. Bu noktada HAVELSAN bir amiral gemisi görevini üstlenecek. Diğer kurumlarımızla iş birliğini artıracak. Özel sektörü daha fazla işin içerisine çekerek kendisi de dünya süper liginin bir oyuncusu olacak.

        11

        Yereldeki firmalar ile rekabet etmek değil, onlara liderlik, rehberlik, öncülük etmek, dünyanın lider firmaları ile yarışmak. HAVELSAN ile ilgili bizim vizyonumuz bu. Simülasyon teknolojilerinde ve simülasyon yazılımlarında HAVELSAN, artık dünyanın birkaç sayılı firmasından biri."

        12

        Katar'a satılan helikopter simülatörünü incelediklerini anlatan Işık, Doha'ya helikopterle gidip geldiklerini söyledi.

        13

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sanal ortama aktarılan Doha'nın üzerinde bir helikopterin uçuşunun hayata geçirildiğini belirterek, şöyle konuştu:

        14

        "Bu simülasyon teknolojisi, çok hızlı gelişen bir teknoloji. Önümüzdeki süreçte çok ciddi bir pazar payının oluşabileceği bir teknoloji. Bu alanda HAVELSAN'ın yatırım yapması ve TÜBİTAK gibi yakın iş birliği yapması, gelecek açısından çok ümit verici. Ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Yarın sökülmeye başlanacak ve aynı gün Katar'a yola çıkacak. Simülatör ihracatı yapan bir ülke konumuna geliyoruz. Türk Hava Yollarında (THY) sivil pilot yetiştirmek için geliştirilen simülatörü de gördük.

        15

        O da iftihar edeceğimiz bir proje. 9 aylık bir süre içinde geliştirilmiş. Denizaltı dalış simülatörü de çok iyi. Çok yoğun emeklerle bu simülatörleri Türkiye'de üretir hale geldiler. Bunların çok büyük bir kısmı da yerli üretim."