Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cep telefonuyla 426 dakika konuşup zirveyi bırakmadık - Teknoloji Haberleri

        Türkiye’de geçen yılın ikinci çeyreğinde 399 dakika olan mobil abone başına aylık ortalama görüşme süresi (MoU), bu yılın

        aynı döneminde yüzde 6.7 artışla 426 dakikaya ulaştı. Cepten görüşme süresinde Avrupa’da liderliğini koruyan Türkiye, en yakın takipçileri Fransa, İsveç ve Norveç ile arayı açarken, MoU değeri 151 dakika olan Almanya’yı neredeyse üçe katladı.

        AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yıl sonu itibarıyla Türkiye’deyaklaşık yüzde 93.5 penetrasyon oranına karşılık gelen toplam 73 milyon 650 bin 996 mobil abone bulunurken, 4.5G abonesayısı 38 milyon 597 bin 384’e yükseldi. Toplam trafiğin dağılımına bakıldığında, yıllar itibarıyla mobil arama trafikmiktarı artarken, sabit arama trafik miktarının düştüğü görüldü. Toplam trafik miktarı bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynıdönemine göre yüzde 6 artışla 59.3 milyar dakikadan 63 milyar dakikaya yükseldi ve bu trafiğin yaklaşık yüzde 95’ini mobil trafik oluşturdu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ