Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Monitise FGB için sanal gerçeklik bankacılık uygulamaıs geliştirdi - Teknoloji Haberleri

        Monitise’ın Türk mühendisleri Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük bankalarından biri olan First Gulf Bank (FGB) için sanal gerçeklik (VR) bankacılık uygulamasını geliştirdi. Monitise, Türkiye’nin de içinde bulunduğu EMEA bölgesine, 2014 yılında Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Pozitron’u satın alarak girmişti.

        Bankacılık alanında dünyanın ilk sanal gerçeklik uygulama unvanına sahip “FGB VR” isimli uygulama ile FGB’nin müşterileri bankacılık başvurularını sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak yapabiliyor. Kullanıcıların Google Play üzerinden indirebilecekleri uygulama ile FGB, daha güçlü bir marka bilinci yaratırken diğer yandan uygulamada yer alan penaltı oyunu sayesinde de müşterileri ile arasındaki etkileşimi arttırıyor. Uygulamanın lansmanı 10 Kasım tarihinde Mall of the Emirates, Dubai’de yapıldı. Ayrıca 19 Kasım’da Monitise ile FGB işbirliğiyle yapılacak Hackathon ile sanal gerçeklik teknolojileri konusunda farkındalığın arttırılması da hedefleniyor.

        “YENİLİKÇİ PROJELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

        Konuyla ilgili açıklama yapan Monitise MEA Genel Müdürü Fırat İşbecer, “Yeni teknolojilerin etkisi ile hemen hemen tüm şirketler bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyor. Biz de müşterilerimize dijital dönüşüm için yön gösteren ve onları güçlendiren bir dijital teknoloji firması olarak, sunduğumuz uçtan uca çözümlerimizle büyümelerini destekliyoruz. En önemlisi, inovatif çözümlerimizi doğru stratejiler ile buluşturarak ürünler geliştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sanal gerçeklik, büyük veri, kullanıcı odaklı dijital arayüz tasarımı, giyilebilir teknoloji uygulamaları ile ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Türkiye ve MEA pazarında yaptığımız yenilikçi projelerle büyümeye ve Türk mühendislerin bu alanda dünyadaki konumunu güçlendirmeye devam edeceğiz.” dedi.

        “BU ADIM TOPLUMU BANKALAR İLE YEPYENİ BİR PLATFORMDA BULUŞTURACAK”

        FGB Dijital ve Alternatif Kanallar Direktörü Gökhan Alakuş ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Dünyada ilk Sanal Gerçeklik Bankacılık Deneyimi örneği olan inovasyonumuz, FGB VR uygulamasını büyük heyecan ve gururla hayata geçirmiş bulunuyoruz. Çok yeni gelişmekte olan bir teknoloji olmasına ve bankacılığın bilinen kısıtlamalarına karsın, Projeler Müdürümüz Emre Sargın ve çözüm ortağımız Monitise ile birlikte ortaklaşa geliştirdiğimiz inovatif uygulamamızla, bankacılığın sanal gerçeklik teknolojisine dünyada ilk adımı atmasını sağlamış olduk. Bu önemli adımın toplumu bankalar ile yepyeni bir platformda buluşturacağına ve diğer kurumlara da ilham verip, benzer örneklerin ortaya çıkmasına öncülük edeceğine inanıyoruz.”

        Bu ilk adım iki hususta kritik önem arz etmektedir; en önemli ayırt edici özelliği, sanal gerçeklik ortamının gerçek hayatta var olan bir bankacılık prosesiyle entegre edilmiş olmasıdır. Diğer yandan topluma; klasik, ağırlıklı olarak işleme dayalı banka kanalları deneyiminden (internet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM vb.) farklılaşarak müthiş bir görsellikle, yeni bir bankacılık müşteri deneyimi yaşatılmasının kapısı aralanmıştır."

        UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR?

        Uygulama kullanıcılara dış dünyadan izole edilmiş bir sanal gerçeklik dünyasını üç boyutlu bir ev ortamında sunuyor. FGB müşterileri, VR gözlükleri ile uygulama içerisinde banka ürünleriyle ilgili bilgiler alabiliyor, bu ürünlere başvuru yapabiliyor ve penaltı oyunu oynayabiliyor. Müşteriler mobil cihazlarıyla uyumlu bir sanal gerçeklik gözlüğü ile de diledikleri her yerden bu deneyimi yaşayabiliyor.

        VR NEDİR?

        Sanal gerçeklik (Virtual Reality - VR), bilgisayarlar tarafından taklit edilerek oluşturulan ortamlara denir. Sanal gerçeklik ortamı sadece görsel tecrübelerden ibaret olmayıp bunun yanında duyma, hareket gibi başka duyulara da hitap eder. VR teknolojileri olarak da ifade edilen sanal gerçeklik ürünleri ile kullanıcılar, çeşitli çevre birimleri (kasklı ekran vb.) aracılığıyla sanal ortamlara dâhil edilir. Bu teknolojinin günümüzde en fazla dikkat çeken örneği sanal gerçeklik gözlükleridir. Bu gözlüğü takan kullanıcı, bir sanal dünya görür ve bu sanal dünya içerisinde 360 derece görüş açısına sahip olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ