Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Tayfun Acarer oldu - Teknoloji Haberleri

        İnternet Geliştirme Kurulu Başkanlığına Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu (KAİK) Başkanı Tayfun Acarer getirildi, iki üyede değişiklik yapıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurulun başkanlığına KAİK Başkanı Acarer getirildi. Üyelerden eski Haberleşme Genel Müdürü Mustafa Koç'un yerine Haberleşme Genel Müdür Vekili Ensar Kılıç, Telekomünikasyon, İnternet ve Bilgi Teknolojileri Derneği (TEDER) Başkanı Serhat Özeren'in yerine ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnternet Alan Adı Proje Yöneticisi Prof. Dr. Atilla Özgit atandı.

        Kurulun diğer üyeleri ise Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Leyla Keser Berber, HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay'dan oluştu.

        Türk kültürü ve tarihiyle ilgili bilgilerin internet ortamında daha fazla yer alması ve bunların tanıtılması hususunda çalışmalar yapacak, yaptıracak ve öneriler hazırlayacak olan Kurul, İnternet ortamının güvenli, serbest, özgür ve faydalı kullanımı ile katma değer üretmesine yönelik öneriler hazırlayacak olan Kurul, Bakan tarafından verilen benzeri görevleri yürütecek.

        Kurul, 2 yıl görev yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ