Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Varian Wrynn - Teknoloji Haberleri

        Oyundaki ilk multi-class olan, yani iki sınıfı birden bünyesinde barındıran Varian, metayı sarsacak güçte! Kral Varian, üç farklı heroic yeteneğe sahip olması sayesinde isterseniz yüksek canlı takımını korumaya adamış bir savaşçıya, isterseniz de rakiplerin korkulu rüyası olacak bir ölüm makinesine dönüşebiliyor. Peki nasıl oynanmalı ve yetenekleri neler? Gelin beraber göz atalım!

        Yetenekler

        Lion’s Fang (Q): Varian kılıcını savurarak önüne çizgi halinde düşük hasar verir ve 1 buçuk saniye boyunca yüzde 30 yavaşlamalarını sağlar. Peşinizden gelen rakipleri yavaşlatarak kaçabilir ya da kovaladığınız karakterlerin üzerinde kullanarak onlara yetişmenizi sağlar.

        Parry (W): Kahramanınıza yapılan temel saldırıları 1.25 saniye boyunca hasarsız bir şekilde atlatmanızı sağlar. 2 adet biriktirme kapasitesi bulunan bu yetenek, yüksek hasarlı rakiplere karşı hayatta kalmanızı sağlayacak yegâne yeteneğiniz olacak. Ayrıca level 4 yeteneğinde rakip büyülerinden de hasar almamanızı sağlatabilirsiniz. Rakip takımdaki büyücü sayısına göre kararınızı vermenizi öneririm.

        Charge (E): Herhangi bir rakibe saldırmanızı ve yüzde 75 yavaşlatmanızı sağlayan yeteneğiniz. Level 4 olduğunuzda yavaşlatma yerine 1 saniyelik bir sersemletme etkisi de kazandırabilirsiniz. Kısa sürede rakiplerinizi yok etmenizi sağlayan Colossus Smash heroic yeteneğiniz ile birlikte mükemmel bir uyum sağladığını hatırlatayım.

        Heroic yetenekler

        Taunt (R): Herhangi bir rakip kahramanı kitleyip sadece size saldırmasını sağlarsınız. Parry yeteneği ile beraber hiç hasar da almayarak kısa aralıklarla, rakip takımın bütün koordinasyonunu yok etmenizi sağlar. Ayrıca pasif olarak maksimum canınız yüzde 50 artar ve saldırı hızınız yüzde 25 azalır.

        Colossus Smash (R): Rakiplerin canını eritmek için birebir heroic yeteneğiniz. Rakibinizin üstünüze atılıp orta derecede bir hasar vermenizi sağlar. Kritik nokta ise onları kırılgan hale getirmesi. Kullandığınız rakipler 3 saniye boyunca yüzde 25 ekstra hasar alırlar. Bu yeteneğin ardından Charge ve Lion’s Fang kullanarak bir anda beklenmedik bir patlama efekti yaratabilirsiniz ve rakiplerinizin oyununu silmelerine sebep olabilirsiniz! Ayrıca pasif olarak maksimum hasar gücünüz yüzde 75 artıyor.

        Twin Blades of Fury (R): Colossus Smash’in patlama etkisi yerine düzenli bir hasar gücü kazanmak istiyorsanız aradığınız heroic yetenek bu! Rakiplere saldırdığınızda hareket hızınız 2 saniye boyunca yüzde 30 artar. Ayrıca saldırı hızınız yüzde 100 artıyor ve hasar gücünüz yüzde 25 azalıyor. Kısa sürede yüksek hasar verememenize rağmen en agresif yeteneğiniz bu. Oyundaki başka herhangi bir kahraman sizinle düelloya girerse, kazanma şansının olmadığını onlara gösterebilirsiniz!

        Football Manager 2017

        Bu hafta Football Manager 2017’den ve Heroes of the Storm’a yeni gelen Varian, High King of Alliance’dan bahsedeceğiz!

        Yılların eskitemediği oyun serilerinden olan Football Manager, bu yıl da bizleri yeni bir maceranın ortasına sürüklüyor. Her yıl biraz daha sadeleşen arayüzle birlikte, futbol menajerlik oyununa yeni başlayan oyuncular için her şey artık biraz daha kolay. Sadece arayüz değil; futbolun dışında kalan sözleşmeler, gelir gider dengesi gibi el oyalayan her şeyi artık güvenle yardımcılarınıza paslayabiliyorsunuz. Gereken infolarla bilgilenmeniz sağlanıyor. Oyun Türkçe, çeviri ise ortalamanın üzerinde. Bir diğer yenilik: Maç motoru. Yeni animasyonlarla birlikte sahadaki mücadele çok daha gerçekçi ve düzgün bir halde simüle edilerek önümüze getirilmiş ancak eski keyfi yakalayamadım. En şaşırtıcı yenilik kesinlikle sosyal medya kısmı. Tam anlamıyla kitlenin gücünü etrafınızda hissetmenizi sağlayan bu bölüm ile birlikte kuru kuru haber okumuyor, dış dünyanın sesine kulak veriyoruz ve menajer olarak topun ağzında mı yoksa taraftarın omzunda mı olduğumuzu daha net görüyoruz. Football Manager her şeye rağmen kendi klasmanının en iyisi. Belli ki uzun bir süre daha iyisini göremeyeceğiz.

        Asım ÖNER- İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ