Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Amiral battı nasıl oynanır? Amiral battı nasıl çizilir? - Teknoloji Haberleri

        Tahmin ve strateji oyunlarının vazgeçilmezlerinden olan amiral battı, zaman geçirmek için oldukça ideal bir oyundur. Peki amiral battı nasıl oynanır? Amiral battı oyunu detayları...

        AMİRAL BATTI NASIL OYNANIR?

        Oyununuzu hazırlamak için ilk başta kalem ve kağıda ihtiyacınız olacaktır. İki adet kareli defter yaprağı ve tükenmez kalem amiral battı oyununu hazırlamak için yeterlidir.

        İlk olarak oyunu oynayacak iki oyuncu, kağıtlarına 10x10 yani toplamda 100 kareden oluşan bir bölge çizmelidir. İsteğe göre 20x20 olarak da oynanabilir. Çizilen bölgenin kenarlarındaki her kareye harf ve rakamlar verilmelidir. Ardından oyun alanı içerisine gemilerini çizerek yerleştirirler. Gemiler yatar ve dikey olarak yerleştirilebilir, çapraz yerleştirilemez. Oyundaki gemi tipleri şu şekildedir;

        REKLAM

        ● 2 karelik bir adet mayın gemisi

        ● 3 karelik bir adet fırkateyn

        ● 3 karelik bir adet denizaltı

        ● 4 karelik bir adet kruvazör

        ● 5 karelik bir adet uçak gemisi

        Gemiler oyun alanına çizilerek yerleştirildiğinde oyun başlamaya hazırdır. Rakibinizin kağıdında bir yer belirleyerek bu bölgeye ateş etmelisiniz. Ateş ettiğiniz yerde bir gemi varsa, rakip hangi gemisinin vurulduğunu söyler ve böylece diğer atışlarınızı da buna göre yapabilirsiniz. İsabet eden her atışta vuran kişi bir hak daha kazanır.

        Böylece rakibin tüm gemileri tamamen vurulup batırılınca oyun kazanılmış olur ve bütün gemileri batmayan taraf oyunun galibi olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ