Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, iPhone 6 modelinde yaşanan batarya sorununu sessiz sedasız çözdü - Teknoloji Haberleri
        1

        iPhone'lardaki batarya problemi bir süre boyunca bazı kullanıcıların başını hayli ağrıtmıştı.

        2

        Ocak ayında özellikle iPhone 6'larda görünen telefonunu yüzde 30 şarjı varken kendi kendisine kapanması sorunu Apple tarafından çözüldü.

        3

        Ancak sorunun çözüldüğü yeni ortaya çıktı. Zira tepkilere de neden olan sorunun çözümü iOS 10.2.1 ile sağlansa da açıklama yeni geldi.

        4

        Business Insider şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde sorunun resmen çözüldüğü bilgisini kullanıcıları ile paylaştı.

        5

        Eğer hala bu sorunu yaşıyorsanız telefonunuzun ayarlar kısmından gerekli güncellemeyi yapmanız yeterli.

        6

        Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj sorununu minimuma indirmek atacağınız birkaç adımla mümkün.

        7

        iPhone'ların şarj ömrünü uzatmanız için kaçınmanız gerekenler ise şöyle:

        8

        1- iPhone'u bilgisayar üzerinden şarj etmeyin: Bu yöntem bilgisayarın standby konumda olduğu zaman iPhone'un bataryasına olumsuz etki ediyor.

        9

        2- Yüksek sıcaklardan kaçının: Telefonunuzun aşırı ısınması bataryaya olumsuz etki eden bir başka faktör.

        10

        3- Facebook uygulamasını kullanmayın: Facebook'un mobil uygulamasının iPhone 6s'in şarjını yüzde 15 oranında azalttığı, Android cihazlarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu belirtiliyor.

        11

        4- Şarjınız azaldığında iPhone'unuzu düşük güç modunda kullanın.

        12

        5- İnternetin çekmediği bir alanda bağlantı aramaya çalışmayın: Metro gibi internetin çekmediği bölgelerde bağlanacak bir ağ aramak şarjınızı olumsuz etkileyen olayların başında geliyor.

        13

        6- Bildirimleri açmayın: Akıllı telefonunuzda bulunan uygulamaların size bildirim göndermesine izin veriyorsanız bu şarj ömrünü azaltan bir başka durum.

        14

        7- Otomatik parlaklık özelliğini kullanın: Otomatik parlaklık özelliği telefonunuzun ekran parlaklığını o anki koşullara göre ayarlamasını ve yüksek enerji harcanmamasına olanak sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ