Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknoloji dünyası mobil teknolojinin tahtına oturacak büyük devrimin peşinde - Teknoloji Haberleri
        1

        Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi (MWC) dün İspanya’nın Barcelona kentinde kapılarını açtı. 2 Mart’a kadar açık kalacak fuarda teknoloji dünyasının son yenilikleri sergilenirken geleceğe yönelik trendler de konferanslarda masaya yatırılıyor.

        2

        Nesnelerin interneti, teknolojilerin hayata geçmesine destek verecek regülasyonlar, akıllı şehirler ve daha pek çok konu. Sektörün yeni arayışlar içerisinde olduğunu gösteren en önemli işaret ise fuarın bu yıl seçtiği slogan oldu: “The Next Element.” Kısaca bir sonraki adım veya bir sonraki büyük değişim olarak çevirebileceğimiz bu ifade aslında fuarda esen havanın da özeti durumunda.

        3

        BİR DÖNEM KAPANIYOR

        Zira gerek internet ve gerekse mobil iletişim geçen 20 yıla damgasını vurdu. Bu iki ‘element’ çevresinde gerçekleşen yenilikler sadece haberleşme ve iş hayatını değiştirmekle kalmadı aynı zamanda dünya çapında yeni bir yaşam tarzının oluşmasına neden oldu.

        4

        Ancak konunun uzmanları sonraki adımın şimdiden tasarlanıp kullanıcıların da buna hazırlanması gerektiğini biliyor. Teknoloji fuarlarının bugüne kadarki tartışmasız yıldızları olan cep telefonları hem teknik hem de fiziki olarak sınırlarına ulaştı. Fuarda tanıtılan yeni cepler de dahil olmak üzere tanıtımı yapılan tüm mobil telefonlar artık büyük oranda aynı donanıma sahip ve benzer özellikler taşıyor.

        5

        YENİ DÖNEMİN MOTORU YAPAY ZEKÂ

        - Cep telefonları ve internet geçen 20 seneye yön verdi.

        - Ancak gelecek 20 sene için yeni teknolojiler gerekiyor.

        6

        - İnternet ve yapay zekâ yeni dönemin motorları olacak.

        - İnternetin günlük hayat ve sanayi olarak ikiye ayrılması gündemde.

        - 5G teknolojisi en çok konuşulan sistemlerin başında geliyor.

        7

        - Ancak gelecek için öngörülen dünyaya 5G de yeterli olmuyor.

        - Uzmanlar saniyede en az 2000 Mbps hızında internet hedefliyor.

        - Yeni dönemin internet ve ürün standartları için ise kıyasıya yarış var.

        8

        HUAWEI, APPLE’IN HEMEN ARKASINDA

        - Akıllı telefon sektöründe rekabet her yıl biraz daha sertleşiyor.

        - 2016’da dünya çapında yaklaşık 1.5 milyar adet cihaz satıldı.

        - Samsung 306 milyon adetlik satışla ilk sırada yer aldı.

        9

        - İkinci sırada Apple 216 milyon adetle yer aldı.

        - Üçüncü sıraya ise 132 milyon adetle Çinli Huawei yerleşti.

        - Çin’in çok geniş bir tüketici kitlesine sahip olması Çinli şirketlerin işini kolaylaştırıyor.

        10

        - Bu avantajı iyi kullanan Oppo geçen sattığı toplam 89 milyon cihazla dünyanın en çok mobil telefonu satan dördüncü şirketi durumunda.

        - Beşinci sırada da yine BKK adında bir diğer Çinli şirket bulunuyor.

        11

        MOBIL DÜNYA KONGRESI’NDE ÖNE ÇIKAN ÜRÜNLER

        XPERİATOUCH İLE TÜM YÜZEYLER DOKUNMATİK EKRANA DÖNÜŞÜYOR

        Sony XperiaTouch hem yatay hem de dikey kısa atımlı projeksiyon ile her düz yüzeyi 23 inçlik HD dokunmatik ekrana dönüştüren interaktif bir projektör olarak karşınıza çıkıyor.

        12

        XperiaTouch, aile ve dostların bir masa etrafında ya da düz duvar önünde bir araya gelerek oyunların tadını çıkarmasına, çevrimiçi videoları izlemesine, mesajlaşma uygulamaları ve sosyal ağları kullanarak iletişim kurmasına imkân tanıyor. XperiaTouch görüntülü sohbet için bir Skype portalı da sunuyor.

        13

        ALCATEL A5’İN KAPAĞINI 3D ALGISI YARATAN İNTERAKTİF LED’LE DONATTI

        TCL Communication Mobil Dünya Kongresi’nde dünyanın ilk interaktif, LED kapaklı akıllı telefonu A5 LED’i tanıttı. 4.5G LTE bağlantısına sahip ürün, 8 çekirdekli işlemcisi ile fotoğrafların, oyunların ve filmlerin geniş 5 inç HD ekranda deneyimlenmesini sağlıyor. Ürünün asıl farkı 3D algısı yaratan LED kapağı.

        14

        Kullanıcılara LED ışıklarıyla telefonlarını kişiselleştirme imkânı tanıyan cihaz çağrı, mesaj, alarm ve sosyal medya uyarıları için farklı LED kapak desenleri ve temaları kullanıyor.

        15

        SEAT ID ÇEVRESİYLE ANLAŞACAK, BAĞLANTIYI HİÇ KAYBETMEYECEK

        Otomotiv bu yıl da Mobil Dünya Kongresi’nin en dikkat çekici sektörlerinden oldu. Seat, Samsung ile geliştirdiği Seat ID projesi kapsamında yeni prototipini tanıttı. Elektrikli ve ‘akıllanan’ bir araç olmakla kalmayıp çevresiyle de anlaşan otomobil uçtan uca ve kesintisiz haberleşmeyi amaçlıyor. Otomobil mobil uygulamalarla kullanıcılara ve sürekli yenilenen farklı çözümler sunacak.

        16

        4K HDR EKRANA SAHİP XZ PREMİUM NİSANDA RAFA ÇIKACAK

        Sony Mobile, popüler X serisinin dört yeni üyesi ile hem premium hem de orta sınıf modellerini güncelledi. Xperia XZ Premium, yeni Motion Eye kamera sisteminin yanı sıra dünyanın ilk 4K HDR ekranı (5.5 inç) ile geliyor.

        17

        Motion Eye kamera, 960 fps ile sektör ortalamasına göre dört kat daha yavaş video çekimi sağlıyor. 5.2 inçlik formu yeniden tasarlanan ve aynı Motion Eye kamerayı barındıran Xperia XZ, Nisan 2017’de satışa sunulacak.

        18

        SAMSUNG, GEAR VR’I KONTROL CİHAZI İLE HAREKETLENDİRDİ

        Samsung Electronics, ilk kontrol cihazına sahip Samsung Gear VR’ı dün Mobil Dünya Kongresi 2017’de duyurdu. Kontrol cihazıyla gelen Gear VR, Samsung’un sanal gerçeklik ekosistemini genişleterek Gear VR deneyimlerini daha kolay ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.

        19

        Touchpad, VR uygulamalarında daha hızlı seçme ve etkileşim imkânı sunuyor ve çeşitli hareket biçimlerini ve gelişmiş oyun deneyimlerini mümkün kılıyor.

        20

        GALAXYTAB S3’ÜN ‘RAHATSIZ EDİLMEDEN’ OYNAMA MODU VAR

        Samsung ileri bilgi işlem teknolojisine sahip Samsung GalaxyTab S3 ve Samsung GalaxyBook’u duyurdu. GalaxyTab S3, 9.7 inçlik Super AMOLED ekrana, GalaxyBook ise 10.6 inç TFT LCD ve 12 inç Super AMOLED versiyonlara sahip.

        21

        GalaxyTab S3, 12 saate kadar ve GalaxyBook ise maksimum 10.5 saat video oynatabiliyor. GalaxyTab S3, kesintisiz oyun deneyimi için “Rahatsız Etmeyin” gibi modlar da sunuyor.

        Mahmut SANCAK / GAZETE HABERTÜRK