Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Facebook Messenger yeni Day özelliğini hayata geçirdi. - Teknoloji Haberleri

        Internet dünyasının en moda uygulamalarından olan Snapchat sayesinde hayatımıza giren hikâye özelliğine Facebook da kayıtsız kalamadı.

        REKLAM

        Sosyal medyanın dev mobil mesajlaşma uygulaması Messenger üzerinde kullanıcılar "Day" yani "Günlük" adı verilen yeni bir özelliğe kavuştu. 24 saat içerisinde paylaşılan her şeyin kendini imha edeceği özellik sayesinde kullanıcılar günlük hayatlarından açıklamalı, yorumlu, efekt ayrıntısı olan fotoğraflar ve videolar paylaşabilecek. Özelliğin çalışma şekli Snapchat üzerinde çok popüler "Hikâyeler" ile aynı.

        Facebook geçtiğimiz aylarda Instagram içerisinde yine "Hikaye" özelliğini hayata geçirmiş veWhatsApp üzerinde "Durum" sekmesi geliştirerek Snapchat'in popülerliğine kayıtsız kalmamıştı.

        Kullanıcılarının rakip uygulamalara geçmesini engellemenin yanı sıra üye sayısını da arttırmak isteyen Facebook amiral gemisinde de benzer iletişim şekillerini analiz ederek taklit etmekten çekinmiyor.

        Instagram ve Facebook'un aksine Snapchat, özellikle ilk zamanlarda arşivlenmeyen ve bir süre sonra yok olan içerik paylaşım yöntemi sayesinde cazip hâle gelmiş, kullanıcıların gelecekte hukuki çekinceler taşımasının ya da işverenleriyle yaşanılabilecek sorunların önüne geçmek anlamında çok başarılı olmuştu.

        Los Angeles merkezli Snapchat geçtiğimiz hafta halka açılmış ve 25 milyar $ üzerinde bir piyasa değerine kavuşmuştu. Öte yandan Facebook hızlı bir şekilde Snapchat'ın özelliklerini kopyalayabiliyor olması halka açılmanın ardından şirketin büyüme potansiyeliyle ilgili de tartışmalara yol açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ