Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Jelly artık Pinterest'in - Teknoloji Haberleri

        Twitter kurucu ortağı Biz Stone tarafından kurulan 4 yaşındaki Jelly Industries isimli şirket, fotoğraf paylaşma platformu Pinterest tarafından satın alındı.

        Kitlesel fonlama yöntemiyle kurulan bir girişim olan Jelly internette yapılan arama kavramını yeniden yorumlayan bir sosyal medya platformu. İnsanların sorduğu soruları kullandığı özel bir algoritma ile cevap verebileceğini düşündüğü kişilere yönlendiren Jelly, birkaç dakika sonra yanıt gösteriyor.

        REKLAM

        Öte yandan Google'daki arama sonuçlarının optimizasyonu benzeri bir anlamlı geliştirme Jelly'de bulunmuyor ve teknoloji uzmanları tarafından felaket ve başarısız girişim olarak nitelendiriliyor.

        • Biz Stone

        Pinterest'in, şu anda resimlerdeki ögeler üzerinden arama geliştirmeye dayalı çevrimiçi arama araç teknolojisi Lens'i geliştirmek için satın almayı gerçekleştirdiği açıklanırken Biz Stone da ürün grubu başkanlığına getirildi. Stone aynı zamanda Pinterest kurucu ortaklarından Evan Sharp'a danışman olurken, Jelly ortağı Ben Finkel da ürün geliştirme ekibine dahil olacak.

        Öte yandan satın almanın ne kadara gerçekleştirildiğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ