Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Captcha testi artık kullanılmayacak - Teknoloji Haberleri

        Google'in gerçek internet kullanıcıları ve internet botlarını ayırmak için kullandığı fakat zaman zaman okunması imkânsız rakam ve harflerle insanlara saç baş yoldurtan Captcha sistemi artık tarih oldu.

        Reklamverenlerin milyonlarca dolar kayba uğramasına yol açan internet botlarıyla üretilen sahte trafik için Google tarafından yıllardır kullanılan CAPTCHA testinin yeni versiyonu görünmez olacak. Google, önceden bu ayrım için, insanlara "Ben robot değilim."yazılı bir ibare göstererek yanındaki kutucuğu işaretlemesini istiyor ve güvenlik kodu girilmesini talep ediyorlar.

        Amerikalı internet devinin yayınladığı videoda ise arka planda çalışıyor ve bu ayrımı otomatik olarak yapıyor. Yeni CAPTACHA web sitelerinin yanı sıra mobilde de çalışabiliyor. Öte yandan, eğer şüpheli bir kullanıcı olarak işaretlenmişseniz sizden yine de alışılageldik testler istenebilir.

        REKLAM

        CAPTCHA sadece istenmeyen kullanıcıları ya da internet botlarını ayrıştırmak için de kullanuılmıyor. Örneğin, insanlarla hayvanlarla dolu bir resimde kediyi seçmeleri istendiğinde Google'ın yapay zekaya dayalı algoritmasının gelişmesine de yardımcı olunuyordu. Aynı teknoloji, yazılı eserlerin dijitale aktarılması sırasında da Google'ın kimi dikkat isteyen kelimelerini çözmesinde de önemli bir yere sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ