Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Apple senede 2.4 milyon iPhone dönüştürüyor - Teknoloji Haberleri

        Apple, geçtiğimiz aylarda atıl hâle gelen iPhone telefonların içerisindeki değerli parçaların onarılması ve yeniden kullanılabilmesine imkân veren Liam isimli robotunu duyurmuştu.

        REKLAM

        Şubat sonunda yayımlanan raporda 2 adet Liam robotunun ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ve Hollanda'da kullanıldığı açıklandı. Rapora göre bir robotun yılda 1.2 milyon iPhone telefonunu demonte edebileceği belirtiliyor. Oysa Apple ilk açıklamada robotun her 11 saniyede 1 yani yılda 3 milyondan fazla telefonu parçalarına ayırabileceğini iddia etmişti.

        2016 yılı boyunca Apple toplam 211 milyon iPhone satmıştı.

        Öte yandan parçalanan her 10 bin telefondan 190 kilogram alimünyum, 80 kg. bakır, 5.5 kg. kalay, 700 gram gümüş, 130 gram altın ve 4 gram platinyumun yanı sıra 2.4 kg. da nadir elementler elde ediliyor ve yeniden kullanılabiliyor.

        Raporda, Apple'nın çevre duyarlılığını desteklemek için yeşil sorumluluk projelerineyıllık 1.5 milyar $ ayırdığı ve yenilenebilir enerji, verimli su kullanımı, geri dönüşüm ve enerji tasarrufu gibi 16 farklı kategoride 440 milyon $ kaynak sağladığı belirtiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ