Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Netflix'te yıldız yerine beğeni dönemi - Teknoloji Haberleri

        2016 Ocak ayından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlayan internet medya sağlayıcısı Netflix, sunduğu içeriklerin beğeni ölçümünde değişikliğe gitti.

        REKLAM

        Sağladığı içeriklerle ilgili 2016 yılından beri iki seçenekli ölçüm sistemini deneyen dev şirket, kullanıcıların % 200 daha fazla oylama yaptığını gördü.

        • Todd Yellin - Netflix Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

        Şu an, 1 ve 5 arası yıldız sistemini kullanan Netflix'te çoğu kullanıcının özellikle dizi ve filmlerle ilgili 5 yıldız vermek için zaman harcadığı ve sonra değerlendirmekten vazgeçtiği bulgusuna ulaşıldı.

        Beğen ya da beğenme devri

        Youtube üzerindeki beğen ve beğenme benzeri ikili bir sisteme geçen Netflix böylelikle kullanıcıların daha fazla değerlendirme yapmasını ve platforma daha çok data sağlamasını planlıyor. Instagram ve Facebook benzeri yapılardan "beğenme" kavramına alışık olan kullanıcıların bu yapıya karşı daha açık olduğu da belirtiliyor.

        Netflix, bunun yanı sıra kullanıcıların tercihlerine göre önerdiği diğer içeriklerin algoritmasında da yeni sistemden elde ettiği verileri kullanmayı ve yüzdelik eşleşme özelliğine geçeceğini duyurdu.

        Yani artık bir filmi, diziyi ya da belgeseli beğendiğinizde önerilen diğer içerikte eşlemenin yüzdesini sayısal olarak, % 100 ya da % 80 şeklinde görebileceksiniz. % 50'nin altında eşleşme içeren öneriler ise sistem tarafından gösterilmeyecek.

        Nisan'da başlayacak

        Bu geçiş, bu anlamda internet üzerinden ekran dünyasının en saygın değerlendirme platformlarından biri olan Rotten Tomatoes sistesinin mantığını benimsediğini gösteriyor.

        Duyurudaki bir başka ilgi çekici konu da paylaşılan istatikler. Dünya çapındaki tüm üyelerin 50 farklı başlığı oyladığı belirtilirken 5 yıldızlı değerlendirmeler 10 milyarı aştı.

        Netflix'in gelecek aydan itibaren tüm dünya genelinde yeni sisteme geçeceği açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ