Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Instagram dolandırıcıların yeni hedefi oldu - Teknoloji Haberleri

        Teknolojinin gelişmesi ile birlikte işleri kolaylaşan dolandırıcılar, teknik bilgilerleinsanları mağdur edebiliyorlar. Özellikle kişilerin bankacılık bilgilerini ele geçirebilmek için mail, telefon, kart kopyalama gibi yöntemleri sıklıkla kullanan dolandırıcılar günümüzde ise sahip sosyal medya hesapları çalınmaya başladı.

        Kullanıcıların hesapları ele geçirilerek kullanıcıların adına paylaşımlarda bulunarak, söz konusu hesap sahiplerine büyük maddi manevi zararlar veriyordu. Son günlerde ise dolandırıcılar, Instagram'dan gelmiş gibi gözüken mesajlar atarak bilgileri kopyalamaya başladı.

        Dolandırıcıların yeni yöntemi şu şekilde; telefonunuza gelen mesajda, Instagram kullanıcı adınız yer alarakgüvenlik şartlarını ihlal ettiğiniz ve bu nedenle Instagram'ın hesabınızı askıya aldığı belirtiliyor. Hesap sahibinin siz olduğunu doğrulamanız için de "aktivasyon bağlantısı" şeklinde size bir link gönderiliyor.

        Unutmayın; size mesaj göndererek ya da telefondan ulaşarak herhangi bir sosyal medya hesabınıza ilişkin bilgileri paylaşmanızı, ya da "şu linke tıklayın" diyerek sizi bir yerlere yönlendirmeye çalışılan şeyleri dikkate almayınız.

        Shiftdelete

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ