Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Google'dan hem telefon kutusu, hem VR gözlük - Teknoloji Haberleri

        Sanal gerçeklik hızla hayatımıza girdi fakat yaygınlaşması için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Öyle ki, en azından şimdilik bu konuda kullanım oranları, teknolojik yatırımı yapan şirketlerin oranlarından daha düşük. Yine de Google gibi teknoloji devi şirketlergerekli yatırımlar yapmaya devam ediyor.

        HERKES İÇİN VR

        Sanal gerçeklik deneyimini bütçeyi yormadan kullanıcısına en uygun şekilde sağlayan Google, tüm Android telefonlarla da kullanılabilen Cardboard'unu geliştirmeyi planlıyor. Sadece kartondan yapılmayacakolan yeni Cardboard, üzerinde kumaşın da bulunduğu daha şık bir tasarıma ve daha konforlu bir kullanıma da sahip olacak.

        Asıl ilginç olan, yeni Cardboard'un aynı zamanda telefonun kutusu olacak olması. İlgili patenti çoktan alan Google, gelecek telefonlarını aynı zamanda sanal gerçeklik gözlüğü olarak kullanılabilecek kutuların içerisinde satışa sunabilir.

        REKLAM

        Burada da göz önünde bulundurulması gereken diğer konu ise yeşil dostu olmaları. Atacağınız bir kutu yerine, yeni teknoloji ile birlikte rahatça kullanabileceğiniz bir sanal gerçeklik gözlüğünüz oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ