Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Instagram 1 milyonu geçti - Teknoloji Haberleri

        2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar $ karşılığında satın alınan resim ve video odaklı sosyal medya platformu Instagram rekor kırdı.

        REKLAM

        Geçtiğimiz sene aylık sadece 200 bin aktif reklam verenin bulunduğu platform, bu yıl 5 kat büyüdü. Instagram başkan yardımcısı James Quarles, yaptığı açıklamada 1 milyon reklamveren barajını açıkladı. Facebook tarafından satın alındıktan sonra paylaşımdan çok elektronik ticaret merkezli bir büyüme stratejisi güden şirket için bu bir rekor.

        Quarles, uygulamanın başlangıçta birkaç tane bilinen büyük markayla yürüdüğünü belirtirken artık tüm markalar için cazibe merkezi olduğunu belirtti.

        Geçen sene, standart profillerin işletme odaklı çalışmasına ayak uydurabilmesi için teşvik eden ve Facebook'un kitleye özel hedef reklam teknolojisini kullanmaya başlayan Instagram'da toplam 8 milyon hesap bu imkândan faydalandı.

        Resmi bir hedef belirtilmese de 1 milyon rakamını dönüm noktası olarak niteleyen Instagram, agresif büyüme stratejisine olabildiğince fazla ticari kuruluşu bünyesine çekerek sürdürmek istiyor.

        Facebook'un sahibi olduğu uygulama bu anlamda Snapchat, Google'ın sahibi olduğu Alphabet ve Twitter ile dijital reklam pazarından daha fazla pay kapmak için rekabet ediyor.

        Video kapasitesini sürekli geliştiren ve Snapchat'in hikâyeler özelliğini kendine uyarlayan Instagram'ın en büyük şanslarından biri de Youtube tarafında yaşanan gelişmeler.

        Zira pekçok önemli firma, Youtube tarafına verdiği reklamların nefret içerikli ve uygun videolarla eşleşmesi nedeniyle platforma verdikleri reklamları durdurma kararı almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ