Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy S8 Plus mı, iPhone 7 Plus mı? Hangisi daha büyük? - Teknoloji Haberleri
        1

        Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un tanıtımını yaptığı yeni Galaxy S8 ve S8 Plus modelleriyle birlikte akıllı telefon sektöründe yeniden hareketlilik başladı.

        2

        Geçtiğimiz sene özellikle Galaxy 7 modelindeki arızalı piller ile gündeme gelen şirketin bu yıl benzer sıkıntıları tekrar yaşamamak için işleri oldukça sıkı tuttuğu görülüyor.

        3

        Çarşamba akşamı yapılan tanıtımda akıllarda kalan en dikkat çekici yeniliklerin başında şirketin S8 sınıfında kullanmaya başladığı işlemcileriyle devreye giren 10 mikron teknolojisi geliyor.

        4

        EKRAN 400 SATIR UZADI

        Samsung bu adımla sektördeki en büyük rakibi Apple’a gözdağı verirken aynı zamanda 10 mikron teknolojisini de akıllı telefonlarda kullanan ilk şirketin oldu

        5

        Diğer yandan şirket kasa ölçülerini fazla büyütmeden ekran boyutlarını genişletmesi sektördeki yeni trendin işareti oldu.

        6

        Daha önce LG’nin de attığı bu adım özellikle kullanıcı deneyimi bakımından yeni bir dönem başlatacak. S8 Plus örneğinde fazladan 400 satır anlamına gelen bu değişim oyun, film ve ofis çalışmalarına yönelik ek avantajlar sağlayacak.

        7

        Ayrıca mobil internetin LTE ile dünya çapında hızlanması içeriğe erişim ve veri depolama oranlarını da artırdı. Bu konuda da adım atan Samsung dahili belleği 64 GB’a çıkarırken harici bellek seviyesini de 256’ya yükseltti.

        8

        Gecenin en dikkat çeken konusu ise cihazların 5 bin TL seviyesindeki fiyatları oldu. Şirket böylece Apple ile birlikte sadece teknoloji alanında değil fiyat konusunda da çıtayı oldukça yüksek bir seviyeye taşıdı.

        9

        Bu çıta seviyesinin bir sonraki aşılışını ise bu yıl için en geç eylül ayında Apple’ın yapacağı yeni iPhone tanıtımıyla göreceğiz. Teknoloji meraklısı olmanın bedeli her tanıtımla biraz daha artıyor.

        10

        Samsung tanıtımını yaptığı S8 serisiyle birlikte DeX ve Bixby yazılımlarını da görücüye çıkardı. DeX ile birlikte S8 ve S8 Plus ekrana bağlandığında Windows 10 benzeri bir arayüze erişim sağlıyor.

        11

        Bixby ise şirketi yapay zekâ dünyasına taşıyacak. Şirket tüm Samsung ürünlerinin Bixby yazılımına uyumlu olacağını duyurdu.

        12

        3MM FARKLA 1.7 CM BÜYÜDÜ

        Samsung’un tanıtımını yaptığı yeni Galaxy S8 Plus modeli önceki Galaxy S7 Edge modeline kıyasla kasa bakımından sadece 3 mm daha uzun olmasına rağmen ekran boyunun 1.7 cm büyümesi kullanıcı deneyimini artıracak.

        19

        Samsung Galaxy S8 Plus

        RAM: 4 GB

        Batarya: 3500 mAh

        20

        Samsung Galaxy S8 Plus

        Ağırlık: 173 gr.

        Bağlantı: 4.5G

        21

        PERFORMANSIYLA FARK YARATIYOR

        Mobil telefon sektörü, rekabetin küresel çapta en kıyasıya olduğu alanların başında geliyor. Büyük ölçüde Samsung ve Apple’ın domine ettiği sektörde Vestel gibi yerli üreticiler de pazar paylarını artırmaya çalışıyor.