Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sony ışık altında görüşü netleştiren HDR kamera üretti. Trafik kazaları azalabilir - Teknoloji Haberleri

        Son zamanlarda araç donanımlarında vazgeçilmez bir unsur hâline gelen araç kameraları, gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor. Bu kameralar, özellikle sürücüsüzaraçlarda çok daha önemli role sahip.

        Yol işaretlerini, araçları ve yayaları izlerken mevcut kameralar, bazı durumlarda titreyen led veya güneşli bir günde tünelden aniden çıkarkenoluşan ışığın üstesinden gelemeyebiliyor.

        Sony, bu sorunları çözmek için üst düzey hassasiyete sahip, anti flicker özelliğinde HDR kameralar üretti. Hususiaraçların ideal olmayan koşullarda çalışmasına yardımcı olmasıiçintasarlanan sensörler, her türlü ışığa karşı duyarlı ve sürücüye de yardımcı oluyor.

        TRAFİK KAZALARI AZALABİLİR?

        UBER ve benzeri teknolojilerde, otomatik pilotlu araçlarınen çok zorlandığı konulardan biri de aydınlatma alanlarındabüyük farklılıkların oluşabildiği tünel çıkışları. Sony, hazırladığı bir videoda HDR olmayan standart kamera ile yüksek teknolojili kendi kamerasını parlak bir tünel çıkışında karşılaştırarak ilgililer,n merakını gidermeye çalıştı.

        Standart kamera parlak ortamda beyaza boğulurken, HDR kameranın sensörleri ışık geçişini ayarlayarak net bir görüntü elde ediyor.

        2.45 megapiksel çözünürlüktekisensör,0.1 lux seviyesine kadar ışık hassasiyeti sayesinde, ışıklar olmadan yol işaretlerinin veya yayaların görülmesine yardımcı olabiliyor. 120 db HDR hassasiyeti olan kamera,tünellerveya şehir içi gece sürüşü için geniş bir görüş sağlıyor.

        Sony, yeni ürününü 2018 ilkbaharında satmaya başlayacak. Teknolojinin yaygınlaşmaya başlamasıyla trafik kazalarında da azalma olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ