Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Visa Everywhere birincisi 50 bin Euro kazanacak - Teknoloji Haberleri
        REKLAM

        Visa, Türkiye’nin de aralarında olduğu 19 Avrupa ülkesinden girişimlerive finans teknolojisişirketlerini, “Visa Everywhere” yarışmasına katılmaya çağırıyor.

        Yarışma, yerel toplum, şehirlerarası seyahat ve uluslararası seyahat olmak üzere 3 ana başlıkta düzenleniyor.

        Yarışmaya başvuran adaylar Visa ile birlikte veya Visa’nın işbirliği yaptığı finansal kuruluşlar aracılığıyla geliştirecekleri projeyi desteklemeye yönelik 50 bin Euro ödül kazanma şansına sahip olacak.

        Yarışma ilk kez 2015 yılında ABD’de düzenlenmişti. Yarışmanın amacı ödemelerin plastikten dijitale geçtiği bir dönemde, ödeme sistemlerinde inovasyonu teşvik etmek.

        Şimdiye dek yarışmaya katılan 1.000’e yakın start-up şirketi, toplamda 1.7 milyar dolar yatırım desteği aldı. Şirket, ABD’deki programı bu yıl Avrupa’ya taşıyor.

        Adaylar üç kategorinin herhangi birine ya da tümüne yönelik hazırladıkları projeleriyle Everywhere Initiative web sitesi üzerinden yarışmaya başvurabilecek.

        SON BAŞVURU 17 MAYIS

        Başvurular 17 Mayıs’a kadar devam edecek. Finale kalan adaylar, Kopenhag’da 26-28 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek “Money 20/20”organizasyonunda düzenlenecek panelde büyük ödül için yarışacaklar.

        Yarışma Türk start-up firmaları ve fintek firmalarının katılımına da açık. Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel yarışmada Türkiye'den çıkacak fikirlerin gücüne inandığını belirtti.

        • Merve Tezel - Visa Europe Türkiye Genel Müdürü
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ