Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji En iyi taşınabilir tablet ve laptop bilgisayarlar - Teknoloji Haberleri
        1

        Laptop yani dizüstü bilgisayarlar artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası. Özellikle iş yaşamında büyük kolaylık sağlamasıyla tercih ediliyor.

        2

        Laptop alırken bilgisayarın özellikleri ve konfigürasyonun yanı sıra markalar da tercihlerde önemli bir yere sahip.

        3

        Teknolojinin dev markaları benzer donanımlar kullansalar dahi tasarım, inovasyon, montaj, teknik destek ve malzeme açısından birbirilerinden ayrılabiliyorlar.

        4

        Laptop Mag, kullanıcıların işini kolaylaştırmak için yılın en iyi dizüstü bilgisayarlarını seçti.

        5

        Performans, tasarım, destek, yenilik, fiyat ve çeşitlilik ile garanti açısından puanlanan sıralamada, Apple tam 5 yıldır bulunduğu zirveden indi. İşte son 1 yılın en iyi laptop markaları ve en iyi dizüstü modelleri.

        6

        10) MICROSOFT - 66/100

        7

        Microsoft, dizüstü sektöründe henüz birkaç senedir var, ancak Surface serisiyle 2'si 1 arada PC ve tablet kategorisinde sivriliyor.

        8

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Microsoft, ayrılabilir laptop bilgisayarlar konusunda piyasanın en güçlüsü olarak gösteriliyor. Oyun dışı kullanım için 13 inç ekranlı çok güçlü modellere sahip. 2'si 1 arada bilgisayarlarda da pazarın lideri.

        9

        ZAYIF YÖNLER |

        Microsoft'un en temel eksikliklerinden olarak çeşitlilik ve fiyat gösteriliyor. 13 inç üzeri ekran isteyenler ya da oyun tutkunları için bir cihaz üretmediler. Firma 2016 yılında sadece 1 model çıkarırken ekonomi sınıfına özel bir ürünü de yok.

        10

        SURFACE PRO 4 isimli ürünleri hafif klavyesi ve tasarımıyla ön plana çıkıyor ancak konfigürasyonuna göre fiyatı 5-8 bin lira aralığında değişiyor.

        11

        SURFACE BOOK ise ekran kalitesi ve kalem desteğiyle grafikerler ve görsel sanatlar ile uğraşanlar tarafından tercih ediliyor ancak Türkiye fiyatı 10 bin lirayı geçebiliyor.

        12

        9) SAMSUNG - 68/100

        13

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Samsung telefondaki yenilikç tasarım becerisini Chromebook ve Galaxy Book tarafında da gösteriyor. Chromebook bilgisayarlar bütçeleri sarsmıyorken daha üst düzey makine arayanlar için de ATIV serilerini sunuyor.

        14

        ZAYIF YÖNLER |

        Samsung, Notebook 7 Spin ürünlerindeki teknik destek konusunda iyi geri dönüşler almıyor. Mobil tarafa yönlendirildiklerini söyleyenler dahi var. İyi ürünleri olsa da telefondaki gibi amiral gemisi denecek bir bilgisayar çıkaramadılar.

        15

        SAMSUNG ATIV BOOK 9 alüminyum kaplama zarif tasarımı, arka aydınlatmalı sağlam klavyesi, güçlü hoparlörleri ve parlak yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranıyla muadillerinden biraz daha ağır olsa da başarılı bir ürün.

        16

        SAMSUNG CHROMEBOOK PRO/PLUS bilgisayarlar Google'ın hafif işletim sisteminde ince ve şık tasarımı, görüntü kalitesi ve düşük ağırlığıyla sivriliyor. Klavye hassasiyetinin fazla olması ise kullanıcılar tarafından eleştiriliyor.

        17

        8) RAZER - 73/100

        18

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Razer ülkemizde pek popüler bir marka değil ancak oyun düşkünlerinin bildiği, güçlü donanım kullanan bir üretici. Alüminyum kasalı, göze hitap eden tasarımları ve yenilikçiliğiyle biliniyor. Dünyanın ilk düşük profilli mekanik klavyesini geliştirdiler ve çift ekranlı bir dizüstü projeleri de var.

        19

        ZAYIF YÖNLER |

        ABD'de 1000 dolar üzeri bir bilgisayarın Türkiye'ye geliş fiyatı ikinci el bir araba kadar olabiliyor. Siyah bazlı yeşil unsurların olduğu tasarımlar beğeniliyor ama başka seçenek sunmaması hanelerine eksi yazıyor.

        20

        RAZER BLADE serisinden çıkan standart, Pro ve Stealth modelleri ince, sanal gerçeklik destekli ve çok güçlü donanımlarıyla en fazla tercih edilenler arasında.

        21

        7) MSI - 76/100

        22

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Ana kart üretimiyle Türkiye'de daha fazla bilinen MSI, bilgisayarları yenilikle öne çıkıyor. Tobii göz takımı özelliği ve programlanabilir RGB klavye oyun düşkünlerine hitap ediyor. 30 gün içinde kayıt olunduğu takdirde ücretsiz kaza hasar desteği veriliyor. Ürün gamları da çeşitli.

        23

        ZAYIF YÖNLER |

        MSI en büyük zaafı teknik destekte gösteriyor. Fiziksel hasar konusundaki pratikliği yazılımda gösteremiyorlar. Facebook üzerinden de neredeyse hiç geri dönüş yapmıyorlar. Genelde siyah ağırlıklı bilgisayar üreten MSI biraz daha fazla renk çeşitliliğiyle daha fazla insana hitap edebilir.

        24

        MSI GT83VR Titan SLI ve MSI WT72 6QN bilgisayarlar Intel'in 7. jenerasyon Kaby Lake işlemcilerine sahip. Nvidia'nın Dual GTX 1080 GPU ekran kartıyla 4K görüntü desteğiyle listenin en güçlü cihazlarından. Almak isteyenler ise neredeyse bir konut projesinin peşinatı kadar para ödemek zorunda zira ABD fiyatları bile 5 bin dolardan başlıyor.

        25

        6) ACER - 78/100

        26

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Acer, müşterilerinin ekonomik durumununu fazla sarsmayan fakat kaliteli ve çeşitli ürünlere sahip. Surface Pro benzeri, 1080p çözünürlüklü ve klavyeli bir modeli 700$ civarına, yani 3'te 1 fiyata sunuyor. Parası olan yüksek donanımlı Predator serisine yönelebilir. Müşteri desteği konusunda da çok öndeler.

        27

        ZAYIF YÖNLER |

        Travelmate serisi çok seyahat edenler için tasarlanmış fakat Dell, HP ve Lenovo gibi muadilleriyle rekabette sıyrılamıyor.

        28

        5) APPLE - 78/100

        29

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Apple, bilgisayarda bu aralar Siri, Touch ID ve Apple Pay gibi IOS özelliklerini MAC serisine entegre etmesiyle öne çıkıyor. Teknik destek ve garantide hep güvenilirler. Tasarımları şık.

        30

        ZAYIF YÖNLER |

        Apple'ın inovasyondaki başarısı bir süredir bilgisayar tarafına uğramıyor. Yeni MacBook serileri dahi fiyatına rağmen yenilikten uzak. USB Type-C/Thunderbolt 3 portuna sahip oldukları için dongle şart ve hala 2'si 1 arda gamına girmediler. Çeşit az.

        31

        4) HP - 82/100

        32

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        HP çeşitlilikte fark yaratıyor. Neredeyse herkes kendisine uygun bir ürün bulabilir. Spectre, ZBook ve EliteBook Folio gibi şık tasarımlı seçenekler sunuyorlar. Teknik desteği her yönden iyi.

        33

        ZAYIF YÖNLER |

        HP başlıca eleştiriyi rakiplerine göre daha dayanıksız batarya süresinden alıyor. Spectre x360 13-inç dışında bataryası üst düzey ürün saymak zor. Çeşitlilik görece çok zengin ama oyun canavarları için MSI, Razor, Predator sınıfında bir ürünleri yok.

        37

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        DELL bilhassa ürün çeşitliliği, klasik haline gelmiş XPS serisindeki toplam kalitesi ve garanti kapsamıyla güvenilen bir marka. Aleinware serisi de oyun tarafında OLED gibi özellikleriyle sıyrılıyor.

        38

        ZAYIF YÖNLER |

        Inspiron, Vostro ve Latitude gibi vasat modelleri geliştiremediler. Teknik destek konusunda hem bilgi, hem de sürat açısından mesafe kat etmeleri lazım.

        39

        Dell XPS 13 tam 14 saat üzeri batarya dayanıklılığına sahip. XPS 15 ise çok ince ve iki model de görüntü açısından kaliteli. Alienware ise oyun tutkunlarına sunduğu bol port sayısı, VR ve 4K desteğiyle tercih ediliyor.

        40

        2) ASUS - 86/100

        41

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Asus 200 dolarlık bir Chromebook'tan tutun 3500 dolarlık bir ROG serisine dek üst düzey parça kalitesine, tasarımlara ve renk kullanımına sahip. Uygun fiyatlarla, çok geniş skalada yüksek özellikler sunmaları da tercih nedeni.

        42

        ZAYIF YÖNLER |

        Asus en büyük problemi müşteri desteğinde yaşıyor. Web kaynakları karmakarışık. Müşteri hizmetleri problemleri çözmekte yavaş kalabiliyor.

        43

        Zenbook UX330UA muadillerine göre uygun fiyatlı. Hafif ve 10 saat üzeri giden pil ömrü var.

        44

        1) LENOVO - 90/100

        45

        GÜÇLÜ YÖNLER |

        Lenovo, klasik ThinkPad modellerindeki verimlilik, uzun pil ömrü ve klavyede kullanımı başarısına, 2'si 1 arada Yoga serisinde hafifliği, tasarımı ve gücü de ekledi. OLED ekranlarla risk de alıyorlar.

        46

        ZAYIF YÖNLER |

        Lenovo aldığı risklere henüz oyuncuları dahil etmedi. İyi modelleri var ama yüksek kalite bir oyun bilgisayarları yok. GTX 1060 üzerine çıkamıyorlar. Ayrılabilir 2'si 1 arada kategorisindeki Miix modelleri de hayalkırıklığı yarattı.

        47

        ThinkPad T460 14 saatin üzerine çıkan batarya ömrü; Yoga 910 ise güçlü donanımın yanı sıra ince kenarları, hafifliği ve zarif tasarımıyla tercih ediliyor.

        48

        Lenovo, bununla da yetinmeyerek çeşitli kategorilerde 4 yeni ürününü daha dün itibarıyla tanıttı ve yarıştaki iddiasını sürdürdü. İşte o modeller.

        49

        LEGION Y920 |

        Oyun severler için Core i7-7820HK veya i7-7700HQ güçlü işlemci, 8GB of VRAM Nvidia GeForce GTX 1070 GPU ekran kartı ve 16GB of RAM donanım ile gelecek Y920, disk kapasitesiyle de iddialı. 512GB SSD ve 1TB HDD gibi hafızaya sahip olacak. RGB ışıklandırmalı mekanik klavye, 1080p G-Sync panele sahip oyun canavarı 2700 dolar etiketle satışa sunulacak.

        50

        IDEAPAD 320 |

        15.6 ve 17.3 inç ekran boyutu seçenekleri sunan firmanın amiral gemisi Ideapad serisi bu kez öğrencilere yönelik uygun fiyatlarla gelecek. Haziran ayında satışa çıkacak cihazların 440-490 dolar arasında satılması bekleniyor.

        51

        IdeaPad 320 modeli 7. jenerasyon Inte Core i7 işlemci ve 16 gigabayt ram sunuyor. Dahili bellek ise 2TB HDD. 15.6 inç modeli opsiyonel olarak dokunmatik imkânı da olan 1366 x 768 çözünürlük vadederken, 17.3 inç ekran seçeneğinde 1600 x 900 çözünürlük var. Dokunmatik ekran bu modelde yok sadece parmak izi okuyucusu seçeneği mevcut.

        52

        IDEAPAD 720S |

        Lenovo için IdeaPad ailesinin yeni kralı ise 14 inç boyutundaki 720S olacak. Magnezyum ve alüminyum malzemeden üretilen bilgisayar Intel Core i7 CPU işlemci ve Nvidia GeForce 940MX GPU ekran kartına sahip. 16GB of RAM ve 512 gigabayta kadar PCIe hafıza destekleniyor ve opsiyonel parmak izi okuyucusunun yanı sıra Thunderbolt 3 port da mevcut.

        53

        FLEX 5 |

        Lenovo, 2'si 1 arada modellerine aktif peni destekleyen ve 360 derece dönebilen Core i7 işlemcili, 16GB of RAM kapasitesine sahip Flex 5 modelini ekledi. 512GB PCIe SSD ve 1TB HDD hafıza ile gelecek bilgisayarın 14 inç modeli full hd, 15.6 modeliyse 4K çözünürlük sunuyor. 2GB VRAM Nvidia GeForce GT940MX ekran kartı olan Flex 5 bu ay satışa çıkacak ve ABD fiyatları 630-720 dolar arasında olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ