Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun YouTube tasarımını değiştirdi - Teknoloji Haberleri

        Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan Youtube, Amerika Birleşik Devletleri'de 2005 yılında kuruldu. Bir süredir ufak tefek değişikliklerin yapıldığı Youtube uzun zamandır beklenen yeni tasarımını tanıttı

        Minimal tasarımı ile yeni masaüstü deneyimini daha basit bir tasarımla sunan YouTube, sayfalar arasında gezinmeyi kolaylaştırdığı gibi, içerikleri, kanalları ve içerik oluşturucularını da daha fazla ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

        YouTube, yeni tasarımında 2014 yılında Google tarafından hayata geçirilen Material Design prensiplerini kullandığını belirtti. Material Design, dijital deneyimleri işlemek için kullanılan kaynak, araç ve teorilerinin birleştirilmiş hâli olarak tanımlanıyor.

        YouTube masaüstü, ilk bakışta son derece sade ve kullanıcı odaklı görünüyor. Popüler video ağında birçokkutu görmeye alışıkolduğumuz YouTube, tüm bu köşeleri terk edip beyaz bir fonda yayın yapıyor ve gözü yormadan yeni video içeriği önerilerinin izlenmesini sağlıyor.

        YouTube sitenin yeni tasarımında önem verdiği noktaları üç başlıkta topluyor.

        Sadelik başlığı altında YouTube'un en büyük beklentisi kullanıcıların sadece sevdiği içeriği izlemesine odaklanmasını istiyor. Yeni tasarım dikkat dağıtıcı pek çok görselden kurtulmuş ve içeriği patlatmaya çalışmış.Uyum ise YouTube'un diğer Google platformlarıyla birlikte çalışması için olmazsa olmaz. YouTube mobil de buna dahil. Popüler video ağının vurguladığı son nitelik ise güzellik.

        YouTube yeni sitesi Polymer isminde daha çabuk ve yeni bir platform üzerinde tasarlanmış. Gece modu, karanlık tema olarak adlandırılabilecek Dark Theme de yeni YouTube deneyiminin arayüz açısından en önemli yeniliği.

        Beyaz arka plan sevmeyenler ya da gece ortam ışığıyla daha verimli çalışabilecek Dark Theme, YouTube sayfasının sağ üst köşesinden erişilebilecek profil kısmından aktifleştiriliyor.Daha hızlı bir altyapı üzerine kurulmuş, tamamıyla yeni bir site tasarımı üzerinde çalışan YouTube, video bulmayı ve izlemeyi yeni özelliklerle daha da kolaylaştırmayı amaçlıyor.

        YouTube yeni tasarımını youtube.com/new adresinde test ediyor ve kullanıcıların test sonrası geri bildirimlerini istiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ