Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Uçuş sırasında patlayan Beats kulaklık kadının yüzünü yaktı - Teknoloji Haberleri

        AAPhaber ajansına göre Çin'den Avustralya'ya gidenbir kadının Beats kulaklıkları uçuş esnasında yanarak yüzünde patladı. Şubat ayında gerçekleştiği belirtilen olayda, 2014 yılında Apple'ın satın aldığı şirketin kulaklıkları Beats'tekulaklıklardaki desteklenmeyen pilleri sorumlu tuttu.

        REKLAM

        Kulaklığı uçuşta uyuduğu sırada kulağında patlayan kadının avukatı, Apple yetkililerinin olayın yan sanayi veya orijinal olmayan AAA sınıfı piller (ya da bizim gündelik kullanımımızla "ince kalem pil, kumanda pili") yüzünden meydana geldiğini belirtmiş.

        Apple sözcüsünün kadının avukatına verdiği demeçte, şirketin olayla ilgili soruşturmada patlamadan "üçüncü parti pil" kullanımını sorumlu tuttuğu belirtildi.

        Avustralya Taşımacılık Emniyet Bürosu'nun yayınladığı Mart raporuna göre, adı açıklanmayan kadın, diğer yolcular tarafından da duyulan patlama ile ilgili şunları söyledi, "yüzümü diğer tarafa dönerken bir yanma hissettim ve kulaklıkları yere attım. Uçuş görevlileri yanan cihazın üstüne su dökerek söndürdü".

        REKLAM

        Ancak daha ilginç olanı ise Apple'ın Beats kulaklık modelleri arasında halihazırda AAA sınıfı pil kullanan bir ürün bulunmuyor. Bu nedenle, söz konusu kulaklıklar Apple, Beats'i satın almadan önce üretilen modellerden biri olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ