Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Uyuşturucu karaborsası kurucusu yolun sonuna geldi - Teknoloji Haberleri

        İpek Yolu kurucusu Ross William Ulbricht, bu hafta kaybettiği mahkeme kararından sonra cezaevinde yaşamaya hazırlanıyor. Ulbricht, kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı dahil olmak üzere 7 ayrı suçtan 2015 yılında suçlu bulunmuştu.

        Ulbricht'in temyiz mahkemesine A.B.D. anayasasının dördüncü düzenlemesinin ihlal edildiği iddiasıyla elde edilen belgeleri görmemesi gerektiğini ve yargılama sürecinde haksız yere karar verdiğini iddia etti. Silk Road-İpek Yolu’nda "Dread Pirate Roberts" olarak bilinen Ulbricht, hakimin elinde bulunan ömür boyu hapis cezasının, benzer suçlardan hüküm giyen diğer mahkumlardan daha uzun süre hapishanede kalmasına neden olduğunu belirterek haksızlığa uğradığını iddia ediyordu.

        REKLAM

        Ancak savcılar Dread Pirate’a "baba" suçundan dolayı olağandışı bir cezayı uygun gördüğünü belirtiyor. Bu düzenleme ile şebeke liderlerinin hayatlarının geri kalanında parmaklıkların arkasında kalmalarını sağlamak için tasarlanmış ayrıcalıklı bir mahkumiyet getiriyor. Ulbricht'in kendisi klasik anlamda önemli bir uyuşturucu satıcısı değil ama kendisi İpek Yolu ağını kurarak küresel narkotik karaborsasını yeniden tanımladığı için sınıf atlıyor.

        İpek Yolu uyuşturucu e-ticaret platformuyla yıldızı parlayan konulardan bir diğeri ise kripto para birimi Bitcoin. Karaborsanın hareketlerinin izlenemez hale gelmesindeki en önemli konulardan biri olan dijital para birimi bu dönemle ilk yükseliş hareketlerine imza atmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ