Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Güncelleme sonrasında Youtube’dan video indirmenin yolu - Teknoloji Haberleri

        Yeni dönemin video medya devi olan Youtube’daki her hareket kullanıcıları farklı açılardan etkiliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde dünyanın farklı bölgelerinden sitedeki videolara veya farklı cihazlardaki erişime dair çeşitli problemler olduğu bilgisi kaydedildi. Türkiye’de de yaşanan durum nedeniyle bazı kullanıcılar sosyal medya video devinin ülkemizde tekrar erişim yasağına uğradığını dahi düşünmüş.

        Bahsini ettiğimiz sorunlar farklı zaman aralıklarında iOS, Android ve masaüstü cihazlar olmak üzere devam etti ancak bugün erişim normale döndü. Ne var ki bu kez başka bir sorun gün yüzüne çıktı. Youtube’dan video izlemenin yanı sıra işi gereği veya çevrimdışı iken video seyretmek isteyenlere yeni engeller konduğu fark edildi. Youtube ve benzeri video içerik sağlayıcılar sunucularında zaman zaman yaptıkları güncellemelerle bu tip indirme işlemlerinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bunu yapmak istemelerinin çok çeşitli sebepleri var. Bunlar arasında telif hakları ve içerik çalınması gibi konular başı çekiyor.

        REKLAM

        Kullanıcılar da video indirme istek ve ihtiyacından vazgeçmedikleri için yazılım geliştiriciler eklenen yeni güvenlik önlemlerini aşmanın yolunu er ya da geç buluyor. Daha sonra bu işlemi otomatik olarak gerçekleştiren eklentiler tarayıcılara çıkıyor veya internet siteleri açılıyor. Hatta bu siteler ve eklentiler kopyalanıyor ve işlevi aynı ama sayısı fazla olan çözümler ortaya çıkıyor.

        Youtube’un güncellemesi ile bu eklenti ve ilgili indirme işlemi sağlayan sitelerin çalışmadığına dair yoğun bir şikayet bombardımanı var. Youtube çalışıyor ancak videoyu indirmek istediğinizde en çok kullanılan eklenti veya siteler videoyu indiriyormuş gibi işleme başlıyor, ancak veri akışı sağlanmıyor. İşinin bir parçası olarak Youtube’dan video indirmek isteyenler için bu önemli bir sorun. Bu sorunu aşmak için halen çalışan yöntemlerden biri ise aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz clip converter sitesi. Uzun zamandır farklı video sitelerinden içerik indirme konusunda dönüştürme işlemi yaparak yardımcı olan site üzerinden Youtube videolarını indirmek halen mümkün.

        REKLAM

        Youtube’dan video indirmek için yapmanız gereken ise bağlantı adresini tarayıcıdan kopyalamak ve Clip Converter sitesinde ilgili alana yapıştırarak, MP4 formatı dışındaki seçeneklerden birisiyle indirmek.

        Youtube videolarını indirmek için ClipConverter
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ