Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Beyaz yakalılar İstanbul'da ne yapıyor? - Teknoloji Haberleri

        Araştırmaya göre, beyaz yakalıların en çok kullandığı mobil cihazlar Android işletim sistemine sahip. Buradaki yüzde 61'lik orana karşılık, yüzde 39 da iOS'lu cihazları kullanıyor. Telefonlardaki Bluetooth teknolojisinin kullanımı AVM ve havaalanı gibi yerlerde yükseliyor. Bluetooth ile yakın mesafedeki mağazaların tanıtım ve fırsatlarından faydalanılabiliyor.

        Beyaz yakalıların sık bulundukları konumlar Nişantaşı, Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Maslak ve Bebek olurken, işyerine yakın bölgelere gidenlerin yüzde 41'i alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Bunu yüzde 35 ile kafeler izlerken, restoranlar yüzde 31, etkinlik alanları yüzde 18 ve spor salonları yüzde 8 ile bunu izliyor.

        REKLAM

        Alışveriş merkezlerindeki tercihlerde ise yüzde 14 ile Zorlu Center, yüzde 10 ile Kanyon, yüzde 8 ile Akasya, yüzde 6 ile İstinye Park olarak kaydedildi.En sevilen sosyal aktivite yüzde 47 oran ile alışveriş yapmak. Bunu yüzde 40 ile sinema ve diğer kültürel faaliyetler, yüzde 19 ile spor, yüzde 14 ile seyahat, yüzde 10 ile finans odaklı aktiviteler izliyor.

        Nesnelerin interneti çalışmalarıyla tanınan Türk şirketi Blesh'in yaptığı araştırmada farklı bir yöntem izlenmiş. Beacon adı verilen ve kısa mesafede haberleşme olanağı sunan işaretçi cihazlar kullanan şirket, akıllı telefon sahiplerinin izniyle cihazların konum ve benzeri verilerini toplayarak analiz etmiş. Araştırmada İstanbul'da yaşayan 100 bin beyaz yakalı çalışandan toplanan veriler kullanılmış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ