Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil LG G6+: Daha güçlü, daha renkli, daha iyi - Teknoloji Haberleri

        Yılın telefonları arasında gösterilebilecek nitelikte özelliklere sahip telefonlar arasında iPhone 7, Galaxy S8, Pixel XL gibi telefonların yanı sıra Koreli üretici LG’nin G6 modeli de yer aldı. Toza ve köşelerden kırılmalara karşı dayanıklı, su geçirmez yapıdaki LG G6, geçtiğimiz haftalarda söylentileri çıktığı üzere G6 Plus ya da resmi tanımlamasıyla G6+ olarak duyuruldu.

        Yeni G6 Plus’ın gün yüzüne çıkmasındaki esas etkenin rakiplerin amiral gemisi modellerindeki renk ve güç farklılığı. Gerek Apple, gerekse Samsung’un amiral gemisi modellerinde çok sayıda renk ve farklı boyut ya da kapasite seçenekleri yer alıyor. LG, başarılı bir satış grafiği yakaladığı son modeli G6’da benzer bir yeniliğe gitti.

        Eylül ayında IFA’da bir sonraki model olan V30’u beklerken marka bir sürpriz yaparak G6 modelini güçlendirip renklendirdiği modelini resmi olarak duyurdu. G6 Plus modelinde 6GB RAM ve 128GB dahili hafızaya sahip olan yeni modeli 4GB RAM ve 64GB dahili hafıza sunan G6’yla karşılaştırıldığında daha iyi performans sunuyor.

        REKLAM

        Ne var ki LG G6 Plus’ın ekranı rakiplerinin plus modellerindekinin aksine daha büyük değil. Aslına bakarsanız G6 ile G6+ arasında temelde teknik özellik olarak yalnızca RAM ve dahili hafıza kapasitesi farkı bulunuyor. Köşeleri yuvarlatılmış 5.7 inç QHD+ ekran, Snapdragon 821 işlemci, 13 MP çözünürlükteki dual kamera ve 3300 mAh pilde herhangi bir değişiklik yok.

        Ancak Plus’ın Kore ve Kuzey Amerika dışında dünyada satışta olan G6’lara göre bazı başka farkları var. Örneğin kablosuz şarj bu özelliklerden biri. Bu özelliğin Plus ile dünya çapında gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz ama LG bunu yaparsa iyi eder çünkü “işlemcisi 821 yerine 835 olsaydı” “ekranı 5.7 yerine 6 inç üzeri olsaydı” diyecekler için bazı diğer avantajları sunması onların faydasına olabilir.

        Benzer şekilde ses kalitesini hissedilir seviyede artıran Hi-Fi DAC özelliği de Plus’ta olacağı belirtilen özelliklerden bir diğeri. DAC da aslında Kore’de satılan G6 modellerinde olan bir özellik. Ancak RAM ve dahili hafıza gibi tamamen yeni olan bir başlık daha var; yeni kasa renkleri.

        REKLAM

        Akıllı telefonlarda renk alternatifleri yavaş yavaş artıyor ve LG G6 Plus ürününde bunu yakalamayı amaçlıyor. Tıpkı otomobillerde olduğu gibi telefonların renklerine de birbirinden farklı isimler veriliyor, tanımlamalar yapılıyor. G6 Plus, optik deniz mavisi ve optik terra altın renkleriyle gelecek. (Samsung’un renkleri: gece siyahı, orkide grisi; Apple’ın renkleri roze altın ve uzay grisi gibi)

        Ayrıca G6 Plus ile birlikte yazılımsal geliştirmeler de duyuruldu. İyi tarafı güncellemeler her iki model için de geçerli olacak. Bunlar arasında yüz tanıma ve düşük güç tüketiminin yanı sıra parmak izi okuyucunun yanında yer aldığı için kamera lensinin kapanması durumunda uyarı sistemi de yer alıyor. İlk olarak anavatanı olan Güney Kore’de çıkması beklenen cihazın ne zaman hangi ülkelere satışa çıkacağı konusunda net bir bilgi yok.

        Fiyat olarak standart G6’dan 100 dolar yani yaklaşık 300-400 TL daha pahalı olması beklenen G6 Plus mevcut G6 satışlarını nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ