Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Instagram yeni bir özel paylaşım alanı için kolları sıvadı - Teknoloji Haberleri

        Mobil sosyal medyanın fotoğraf devlerinden olan Instagram yeniliklerine devam ediyor. Gelen son haberlere göre Instagram daha kısıtlı bir grup arkadaşla gönderileri paylaşmak için çalışmalara hız verdi. Test aşamasındaki özellik Favoriler adını taşıyor.

        Özellik sayesinde kısıtlı gizlilik seçeneklerine sahip olan Instagram’da sosyal ağ arkadaş listelerini düzenlemek böylece mümkün hale gelebilecek. Halihazırda Instagram’da hesabınızı ya gizli tutarak gelen takip isteklerine izin vererek özel bir alan sağlayabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanmanın diğer yolu ise halka açık olduğu için kişisel fotoğraf paylaşımı için tercih edilmeyebiliyor.

        Instagram’ın sahibi olan Facebook’ta uzun süredir arkadaş listeleri oluşturabiliyor ve paylaşımların hangilerine gösterilip, hangilerine gösterilmeyeceğini ya da halka açık olabileceğini belirleyebiliyorsunuz. Test aşamasındaki özellik özel hesapların daha kolay takip edilebilmesini sağlayabilir.

        REKLAM

        Yeni özellik sayesinde favoriler listesi oluşturuyorsunuz ve en yakın arkadaşlarınızı bu tip listelere ekleyerek istediğiniz fotoğrafları bu listeye özel olarak paylaşabiliyorsunuz. Gönderiler ve hikayeler yayınlamak istediğinizde paylaşım alanında karşınıza hangi alanda paylaşım yapmak istediğiniz seçenekleri çıkacak. Favoriler’de yer alacak kullanıcılar listeye eklendiklerinde veya çıkarıldıklarında bir uyarı almayacaklar. Ancak gönderi veya hikayenin üstündeki Favoriler rozeti belireceği için kullanıcılar böyle bir listede olduğunu anlayabilecekler.

        Eğer bir kullanıcı favoriler listesinden çıkarılırsa sadece yeni gönderileri değil, aynı zamanda eski fotoğrafları görme haklarını kaybedecek. Instagram’daki arkadaş listesi özelliğinde grupların bir sayı kısıtlaması olmayacak ancak şirketin tahminlerine göre bu gruplardaki sayı 10 ila 30 arasında olacak. Instagram’ın aynı şekilde kullanıcılara takip isteklerini daha iyi yönetebileceği bir düzenlemeye de ihtiyaç duyuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ