Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil iOS 11 nasıl kurulur? iOS 11 açık beta kurulum rehberi! iPhone, iPad ve iPod Touch - Teknoloji Haberleri

        Apple geçtiğimiz ay sizlere canlı yayında duyurduğumuz üzere WWDC 2017’de tanıttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 11’in beta sürümünü indirmeye açtı. Bilindiği üzere iOS 11’in ilk beta sürümü Apple Geliştirici Programı’na ücretli üyelere sunulmuştu.

        Şimdi üye olmayanların da indirebileceği iOS 11 pre-release yani hazırlık aşamasındaki ön sürüm olduğunu belirtelim. Eğer siz de bu sayfada nasıl kurabileceğinizi anlattığımız işletim sistemini cihazınıza kurmak istiyorsanız iPhone veya iPad’inizin yedeğini almayı unutmayın.

        Kurulum için gerekli adımlarla uğraşmanız 10-15 dakika kadar sürüyor. iOS 11 açık betasını ise internet hızınıza göre değişken sürelerde indirebilirsiniz. İşte basit bir anlatımla kurulum için yapmanız gerekenler.

        iOS 10'DAN iOS 11'E GEÇİŞ İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

        Hemen belirtelim, ancak aşağıdaki cihazlardan birine sahipseniz iOS 11'e geçiş yapabilirsiniz.

        iPhone

        iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

        iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s

        iPad

        12.9-inç iPad Pro 2. nesil, 12.9-inç iPad Pro 1. nesil

        10.5-inç iPad Pro, 9.7-inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad 5. nesil

        iPad mini 4,iPad mini 3, iPad mini 2,iPodtouch 6. nesil

        REKLAM
        REKLAM

        1- iTUNES'DA CİHAZINIZI YEDEKLEYİN

        iOS 11 beta'yı yüklemeden önce, cihazınızdaki içeriği ve ayarları yedeklemenizde büyük fayda var. İşler yolunda gitmezse dönebileceğiniz bir yedek olması paha biçilemez. Ama “kaybedecek bir şeyim yok” diyenlerdenseniz hızlıca bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

        - iPhone veya iPad’inizi Lightning kablosuyla bir Mac'e veya PC'ye bağlayın ve iTunes'u açın.

        - Sol üst menüdeki cihaz simgesini tıklayın.

        - Yedeklemeler kısmında bilgisayarı seçin.

        - Eğer yedeğinizi şifrelemek istiyorsanız ilgili onay kutusunu işaretleyin.

        - Yedeklemeyi başlatın.

        REKLAM

        - MacOS kullanıcısıysanız menü çubuğundan iTunes Tercihlere girin ve Aygıtlar sekmesine ilerleyin. Kontrol tuşunu basılı tutarken yeni yedeklemeyi tıklayarak arşivleyin.

        2- APPLE BETA YAZILIM PROGRAMINA KAYIT OLUN

        Daha önce beta sürecine katılmadıysanız bundan böyle her beta işletim sisteminde uğramanız gereken yegane adrese hoş geldiniz; Apple Beta Yazılım Programı. iOS 11 genel beta sürümünü ücretsiz olarak iPhone'unuza, iPad'inize veya iPod touch'ınıza kaydettireceğiniz adres burası.

        - iPhone, iPad veya iPod Touch'ınızda Apple Beta Yazılım Programı web sitesini ziyaret edin. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak sayfaya hangi cihazınıza iOS 11 yüklemek istiyorsanız o cihazla giriş yapın.

        APPLE BETA YAZILIM PROGRAMI KAYIT ALANI - iOS 11

        - Kayıt ol düğmesine dokunun ya da daha önceden üye iseniz Apple ID kimlik bilgilerinizi girin ve Oturum aç düğmesine tıklayın.

        - Apple Beta Yazılım Programı kayıt koşullarını kabul edin.

        - Sayfada iOS sekmesi seçili durumdayken, başlarken bölümüne gidin ve “iOS cihazınızı kaydedin- Enroll your iOS device” ibaresine dokunun.

        - Cihaz kaydetme ekranında, iOS sekmesi seçiliyken aşağı inin ve “Profili indir-Download Profile” düğmesine dokunun ve izin verin.

        - Yükle üzerine dokunun ve iOS Beta Yazılımı Profilini yükleyerek cihazınızı yeniden başlatın.

        3- iOS 11 BETAYI KURUN

        Programa kaydolduktan sonra iOS 11 beta sürümünü yüklemek için yapmanız gerekenler normalde gelen güncellemeleri yüklemekten farksız olduğu için bundan sonrası çok kolay.

        - Betayı kurmak istediğiniz cihazda Ayarlar menüsüne gidin.

        - Genel altında yer alan Yazılım Güncelleme’ye dokunun .

        - İndir ve Yükle’ye dokunduktan sonra iOS 11’i yükleyin.

        YA SORUN YAŞARSAM?

        Kurulumda bir sorun yaşıyorsanız Ayarlar- Genel içerisindeki Profil bölümünden halihazırda bulunan profilleri temizleyerek süreci tekrarlayın. Beta sürecinde yaşadığınız problemleri geribildirim asistanıyla Apple’a iletebilir ve geliştirme sürecine katkıda bulunabilirsiniz. Sürümün nihai işletim sistemi olmadığını ve daima bir problem çıkabileceğini unutmayın ve geçişi buna uygun olarak yapın. Zira bu süreç zaten hataları daha kolay bulmak ve nihai sürümde karşılaşılabilecek sorunları bertaraf etmek için yürütülüyor.

        REKLAM

        Eğer çok sorun yaşar da geri dönmek isterseniz Apple’ın destek sayfalarındaki yönergeleri izleyerek iOS 10’a aldığınız yedek üzerinden dönmeniz mümkün. iOS 11 son sürüme dek uygulama desteği konusunda çeşitli sorunlar olabileceğini de hatırlatalım. Kurulum deneyimlerinizle ilgili yorumlarınızı buradan ya da sosyal medya sayfalarımızdan bizlerle paylaşabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ