Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Samsung Galaxy Note 7 yeniden satışa çıkıyor - Teknoloji Haberleri

        Elektronik devi, yaptığı açıklamayla, geçen yılkine göre farklı pil kullanacak 400 bin adet cihazınGüney Kore'de satılacağını belirtti. Fiyatı 699 bin 600 won (yaklaşık 610 dolar) olan telefon, geri çağrılma ve toplatılma sürecinde şirketin zarar hanesine yaklaşık 3 milyar dolar yazmıştı.

        SON 8 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

        Bu durum finansal sonuçlara da olumsuz yansıdı. Samsung, 2016'nın üçümncü çeyreğinde son iki yıldaki en kötü faaliyet gelirini açıkladı. Note 7'den sorumlu olan mobil departmanı da 100 milyar won (87,8 milyon dolar) faaliyet geliriyle, yüzde 96'lık bir düşüş yaşadı ve son 8 yılın en düşük miktarını elde edebildi.

        REKLAM

        Şirket her ne kadar zarar etmemiş olsa da, Note 7 sebebiyle uğradığı zararı gidermek istiyor. Bu yüzden de telefonların bataryasını değiştirerek yeniden satışa sunuyor.

        8 FARKLI TESTTEN GEÇİRİLDİ

        Mart ayında çeşitli ülkelerde yeniden satışa sunulacağı belirtilen telefonların, güvenlik için şirketin 8 nokta pil güvenlik testinden geçirildi. Ürünlere takılacak olan yeni piller, dayanıklılık, görsel kontrol, X ışını testi, sökme testi, ışıksal bağdaşımlı tomografi (OCT) gibi kapsamlı testlerin yanı sıra, şarj ve deşarj, toplam uçucu organik bileşenler ve hızlandırılmış kullanım testi gibi uygulamalı testlerden de geçmek zorunda.

        Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition'ın Kore dışında ülkelerde de satılacağı biliniyor, ancakTürkiye'nin listede olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ