Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple Çin'de veri merkezi kuracak! - Teknoloji Haberleri

        ABD'li teknoloji şirketi Apple, yerel bir internet şirketinin ortaklığıyla Çin'deki ilk veri merkezini kuracağını açıkladı.

        Yeni şirketin Çin'in Guizhou eyaletinde, Guizhou Cloud Big Data Industry Co Ltd (GCBD) firması ilekurulacağı belirtilirken,Şangay'daki bir Apple sözcüsü ise Reuters'e yaptığı açıklamada, bu veri merkezinin 1 milyar dolarlık bir yatırımın parçası olduğunu ifade etti.

        APPLE BU ALANDAKİ İLK FİRMA

        Apple, 1 Haziran'da duyurulan yeni siber güvenlik yasasındaki Çin için veri saklama alanındaki değişiklikleri duyuran ilk yabancı firma olarak kayıtlara geçti.

        REKLAM

        Yetkililer ise bu yeni siber güvenlik yasasınınyabancı firmaları dezavantajlı hale getirmek için tasarlanmadığını, siber saldırı ve terör tehdidine tepki olarak hazırlandığını ileri sürdüler.

        PEKİ BU YASA NASIL ÇIKTI?

        Çin, ekonomik, teknolojik ve bilimsel verilerin ihracatı üzerindeki potansiyel engellemeler de dahil olmak üzere, 1000 gigabaytın üzerinde veri transferi yapan işletmelerin her yıl güvenlik değerlendirmesinden geçmesini gerektiren bir yasa çıkarmıştı.

        Apple da hafta başında Danimarka'da yeni bir veri merkezi açmayı planladığını açıkladı. Bu yıl faaliyete geçecek, ülkedeki bir önceki veri merkezinin duyurusu ise 2015 yılında yapılmıştı.

        Öte yandan Apple dışında, Alibaba Group Holdinge Çin, ABD, Avrupa, Avustralya, Güneydoğu Asya ve Orta Doğu'da 17 veri merkezi mevcut. Amazon.com ve Microsoft gibi yabancı firmaların daÇin'de veri merkezleribulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ