Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin, onu 25 yaşında zengin yaptı - Teknoloji Haberleri
        1

        Şifreli dijital para birimi bitcoin, kısa vadede inişli çıkışlı gibi görünse de, uzun vadede ciddi yükselişiyle milyoner hikâyeleri yaratmaya devam ediyor.

        2

        Bunlardan en çarpıcı olanlarından birisi de Jeremy Gardner'ınkisi.

        3

        Silk Road gibi yasadışı satışa aracı olan bir borsanın yarattığı krizle adını hızla duyuran bitcoin, Gardner'ın dikkatini de bu sıralar, yani 2013'te çekmiş.

        4

        Henüz değeri 1.000 doları yeni geçmişken parasını bitcoin'e çevirerek yatırmış.

        5

        O zamanlar bitcoin ciddi bir yatırım aracı olmadığından, takip de etmemiş.

        6

        Afrika'da Burning Man tarzı AfrikaBurn adlı bir sanat ve müzik festivaline giden Gardner, yatırımlarının durumunu kontrol etmek için bir gün Twitter'a girince durumu fark etmiş.

        10

        Dünayda sadece belirli bir sayıda var olan bitcoin, 2015 yılında 200 dolar civarında bir değere sahipken, bugün 4.300 dolar civarında bir karşılığı var.

        11

        Bu durum, bitcoin üretmek için madencilik yapılmasını popüler bir uğraş yaparken, yatırımcılığının da cazibesini artırdı.

        12

        Gardner, kendisi gibi yatırımcılarla CryptoCastle (KriptoKale) adını verdikleri bir evde yaşıyor. Ev, ismini de kripto para birimlerinden almış.

        13

        Gardner, bitcoin üzerine konuşmalar yapmasının yanı sıra, bir eğitim ağı ve startup da kurmuş.

        14

        Bitcoin'in ardındaki teknoloji olan blok zincirini üniversitelerde daha iyi duyurabilmek için 2013'te Blockchain Education Network adlı ağı kurmuş.

        15

        Aynı yıl blok zincirini kullanan Augur adlı startup'ıyla da pazar tahminleri yapmaya başladı. Bu startup, daha sonra 5,3 milyon dolar yatırım aldı.

        16

        Gardner, ayrıca Blockchain Capital adlı şirkette blok zinciri teknolojili şirketlere yapılacak yatırımlar için danışmanlık yapıyor ve bu iş için aldığı maaş: 0 dolar.

        17

        İki kez üniversiteyi bırakan Gardner, dünyayı dolaşarak hem partilediğini hem de bitcoin'i gönüllü olarak tanıttığını söylüyor.

        18

        Gartner, zaman içerisinde kendisiyle aynı evde paylaşan en az bir düzine insanın da bitcoin sayesinde milyoner olduğunu söylüyor.

        19

        Milyoner olduktan sonra yaptığı yatırımlarla servetini büyüten genç, şu anda ne kadar parası olduğunu ise açıklamıyor.

        20

        Gartner, bir yandan dünyayı gezerek eğleniyor ama yatırımını da bitcoin'in düşüş ihtimaline karşı birden fazla kripto para birimine dönüştürmüş.

        21

        Bitcoin'in ise önümüzdeki 5-10 sene içinde 10 bin dolardan yüksek bir değere ulaşacağını öngörüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ