Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji iPhone'a büyük darbe - Teknoloji Haberleri

        Amerika'da Apple'ın iPhone model telefonunu çalıştırabilen tek operatör olabilmek için milyon dolarları gözden çıkaran AT&T'nin tüm yatırımı 17 yaşındaki George Hotz'un 2 aylık çalışmasıyla yok oldu. Buna da Hotz'un iPhone'daki şifreleme sistemini kırarak telefonun diğer operatörlere ait Sim kartlarla da çalışabilmesini sağlaması yol açtı.

        500 SAATTE KIRDI

        iPhone'u birkaç yazılımla tüm operatörlere ait kartlarla kullanılabilir hale getiren Hotz, şifre kırma işlemini telefonu herkesin kullanımına açmak için gerçekleştirdiğini söyledi. iPhone'u şu an AT&T'nin en büyük rakipleri arasında yer alan T Mobile ile kullandığına da dikkat çeken Hotz, "Şifreyi kırmak 500 saatimi aldı. Şu an iki adet şifresi kırılmış telefonum var. Birini ben kullanıyorum. Diğeri de açık arttırma sitesi e-bay'de satışta" dedi. Hotz, ayrıca iPhone kullanıcılarının teknomarketlerde 499 dolara alıcı bulan iPhone'un hack'lenmiş modeli için binlerce doları gözden çıkarttığını da belirtti.

        APPLE SORUNU AŞAMAZ

        TELEFONA GÖRE TARİFE

        Amerika'nın önde gelen telefon operatörlerinden Verizon, AT&T ve Sprint, rekabette ön plana çıkmak için cazip tekliflerle ve özel telefonlarla müşterilerini etkilemeye çalışıyor. Telefon kullanıcılarının o telefona sahip olabilmek için telefon üreticisinin anlaşmalı olduğu operatörle en az bir yıllık kullanım sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Uygulanacak sabit ücret ve tarife de seçilen telefon modeline göre belirleniyor.

        BAŞKA PROGRAMLAR DA VAR

        iPhone'u tüm operatörlere açma çabası Hotz'un programıyla da sınırlı kalmıyor. Çek Bladox şirketi de geçtiğimiz haftalarda iPhone'un her operatörle çalışmasını sağlayan 'Turbo Sim' adlı bir teknolojiyi 80 dolara telefon kullanıcılarına satacağını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ