Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Tıklayın, dizideki kıyafeti bulun! - Teknoloji Haberleri

        Popüler dizilerdeki kıyafetlerin moda olması, internette de yeni bir sayfa açtı. Dizide görüp beğendiğiniz kıyafeti nereden, kaça satın alabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Size bu konuda ayrıntılı bilgi verecek internet sitelerini ziyaret edin.

        10 BİN ÜYESİ VAR

        ekrandaki.com, Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği mezunu iki arkadaşın kurduğu bir site. 2007’de, yani dizilere bağımlı hale gelmeye başladığımız dönemde açıldı. Kemal Erol ve Ömer Akkentli, “Sıla tokası”nın çok popüler olmasından ilham alarak dizi karakterlerinin kıyafetlerini sergiledikleri bu siteyi açmışlar. Sitenin yaklaşık 10 bin üyesi var; günde 2500 kişi tıklıyor. Fotoğrafların yanı sıra o kıyafetlere nasıl ulaşılacağına dair bilgiler de yer alıyor. Üyeler en çok, Küçük Sırlar ve Adını Feriha Koydum’daki kıyafetlerin peşinde koşuyor.

        AŞK-I MEMNU DEVRİMİ

        salincaktaikikisi.com, 2007’den beri hizmette. Banu Sağdıç’ın kurduğu blogun günlük 30 binden fazla ziyaretçisi var. Sağdıç, Aşk-ı Memnu ile beraber her şeyin değiştiğini söylüyor. Üyeler “Bihter’in krem rengi ayakkabısının markasını bizim için araştırır mısın?”, “Bihter’in akşam yemeğinde giydiği kıyafetin benzerini nereden bulabilirim?” gibi sorular göndermeye başlayınca dizilerdeki karakterlerin kostümlerini de siteye almış. Arama butonuna “dizi” yazınca, pek çok popüler karakterin kıyafetleriyle ilgili bilgilere ulaşıyorsunuz. Şu sıralar en çok Ezel’deki Bade, Küçük Sırlar’daki Su, Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisindeki Caroline’in kıyafetleri merak ediliyor.

        GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        NEREDE, KAÇA SATILIYOR

        ondagordum.com, dizi kıyafetlerini tanıtan çok popüler bir blog. Kurucusu, Ankara’daki R.D Art Galeri’nin yöneticisi Zeynep Nazlı Diker. Kendisini “televizyonkolik olmanın sınırlarında gezen bir internet bağımlısı” olarak tanımlıyor. Hafta içi her akşam prime time dizilerini izliyor. 3 ay önce kurduğu sitenin diğerlerinden farkı; fiyat bilgisinin de yer alması. Yani dizide beğendiğiniz bir kıyafeti nereden, kaça satın alabileceğinizi öğreniyorsunuz. Diker, pahalı kostümler içinse benzerlerini bulabileceğiniz ucuz adresler öneriyor: “Lale Devri, Muhteşem Yüzyıl gibi pahalı kostüm ve aksesuvarların kullanıldığı diziler söz konusu olduğunda seyirciler, dizidekini değil benzerini nerede bulabileceklerini soruyor. Genelde Küçük Sırlar’daki Su karakterinin kıyafetleri büyük ilgi görüyor. Ama son 2 iki haftada en çok Adını Feriha Koydum’da Feriha’nın taktığı melek kanatlı kolye ‘tık’ aldı.”.

        Yabancı diziler için en iyi site

        celebstyle.com, yabancı siteler arasında dizi kıyafetleriyle ilgili en çok bilgiyi veren adreslerden biri. “TV Shows” bölümünde; Smallville, One Tree Hill, The City, How I Met Your Mother, The Hills, Privileged, Private Practice gibi pek çoğu Türkiye’de de gösterilen dizilerdeki oyuncuların üstünde gördüğünüz kıyafetler marka ve fiyat bilgileriyle birlikte sergileniyor

        Dedikoducu kızların sırları burada

        Türkiye’de de pek çok hayranı olan Gossip Girl (Dedikoducu Kız), konusundan ziyade karakterlerin kıyafetleriyle adından söz ettiren bir gençlik dizisi. Özellikle Serena ve Blair’in giysileri genç kızların yakın takibinde. gossipgirlfashion.net sitesinde, dizideki kadın karakterlerin hangi marka kıyafet, aksesuvar ve makyaj malzemelerini tercih ettikleri fiyatlarıyla birlikte yazıyor.

        AYLİN’İN ODASI FAVORİ

        dizisponsorlari.com, 7 aylık bir site. Günde 1200 kez “tık”lanıyor. Kurucusu Arzu Şengül ev kadını ve çok iyi bir televizyon izleyicisi: “Dizileri izlerken, giydikleri kıyafetlerden taktıkları tokaya, oturdukları koltuktan kullandıkları otomobile kadar karakterlerin her şeyini merak ederdim. Etrafımdaki pek çok kişinin de benim gibi olduğunu görünce böyle bir site kurmaya karar verdim.” Şengül, siteyi her gün güncelliyor. Dizilerin yapım şirketlerini tek tek arayıp, üyelerin en çok merak ettiği kıyafetlerin marka bilgilerini alıyor: “En çok Küçük Sırlar, Çocuklar Duymasın, Lale Devri ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizilerinin kostümleri ve mobilyaları merak ediliyor. Küçük Sırlar’da Çet karakterinin pardesüleri, Su’nun kıyafetleri, Ayşegül’un gece elbiseleri; Çocuklar Duymasın’da salondaki ayna ve Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de Aylin’in yatak odası mobilyaları bu ayın favorileri.”

        PINAR ERBAŞ- GAZETE HABERTURK- HT CUMARTESİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ