Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Dünyanın en ince akıllı telefonu - Teknoloji Haberleri

        LG Electronics, çarpıcı parlaklıktaki 4 inçlik NOVA ekrana, 9.2 mm’lik dünyanın en ince akıllı telefonu LG Optimus Black’de hayat verdi.

        Mobil cihaz pazarında, dünyada bir ilke imza atan LG Optimus Black’in optimum görüş sağlayan 700 nit parlaklığındaki NOVA ekranı, mobil ekranlar arasında en parlak, en net ve en okunabilir ekran olacak şekilde tasarlandı. LG Optimus Black, kullanıcılara, ideal cep telefonu görüntüsü için daha yüksek parlaklık seviyeleri, gerçek siyah ve beyaz renkler sağlarken, internette gezinmek, e-posta okumak ya da belge yazmak için daha kolay ve daha doğal bir tecrübe sunuyor. LG Optimus Black ile sunulan NOVA teknolojisi, aynı zamanda kullanıcıların iç veya dış mekanlarda güçlü güneş ışığının altında görünürlüğü korumasını da sağlıyor.

        Geliştirilmiş aydınlatma gücünün yanı sıra, LG Optimus Black’teki NOVA ekran, genel iç mekan kullanımı sırasında, güç harcamasını klasik LCD’lere göre yüzde 50 oranında düşürüyor. Benzer bir şekilde AMOLED, internette gezinirken en sık kullanılan renk teması olan bembeyaz bir ekranı göstermek için NOVA’nın harcadığının iki katı güç harcıyor. LG Optimus Black’in 1500 mAh’lik pili de hesaba katılınca, kullanıcılar en yüksek parlaklık ayarlarında bile, günlük işleri için gereken enerjiye sahip olabilecekler.

        Güçlü bir görsel ifadesi olan ve zarif hatlara sahip LG Optimus Black, sadece 109 gr ağırlığında… Son derece ince bir tasarıma sahip olan LG Optimus Black’in kenarları, kavramayı kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. 6.0 mm’lik profiliyle dünyanın en ince akıllı telefon profiline sahip olan LG Optimus Black’in arka yüzünün yay şeklindeki gizli tasarımı, telefonun olduğundan da ince görünmesini sağlıyor. LG Optimus Black’e özel çıkıntısız ve pürüzsüz ön ekran bitişi, “görünmez alıcı”nın yenilikçi bir biçimde telefonun kenarlarının arkasına saklanması suretiyle elde edildi.

        LG Optimus Black aynı zamanda önemli uygulama ve içeriklere kolay ve daha hızlı erişmek üzere tasarlanmış bazı akıllı özellikler de sunuyor. Optimus UI (Kullanıcı Arayüzü) 2.0, kullanıcının tek bir dokunuşu ile kilitli ekrandan mesajlara, e-postalara ve cevapsız aramalara doğrudan ulaşmasına olanak sağlıyor. Gesture UI (Hareketsel Kullanıcı Arayüzü), arama yapmak, kamera moduna geçmek ya da müzik dinlemek için çalkalama ve tıklatma gibi daha sezgisel komutlar sunuyor. Aynı zamanda, tüketiciyi mobil cihazlar arasında hızlı ve üstün kaliteli veri transferi sağlayan dünyanın ilk Wi-Fi Direct™ uygulamasıyla tanıştıran LG Optimus Black, dünyanın ilk 2MP ön kamerasına sahip.

        LG Optimus Black’in tüm bu özellikleri Android 2.2 (Froyo) platformunda, Android 2.3 (Gingerbread) güncelleme olanağıyla birlikte sunuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ