Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Öfkeyle kalkan zararla oturmayabilir - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Eğlence ve teknoloji sektöründen gelen son haberlere göre Angry Birds'ün yaratıcısı Rovio firması finansman desteği için görüşmeler yapıyor. Eğer bu işlemler olumlu sonuçlanırsa şirketin değeri 1.2 milyar dolara ulaşacak.

        Gelecek olan finansmanın ismi açıklanmayan bir eğlence sektöründe faaliyet gösteren bir firmaya ait olduğu ve bunun girişimci firma tarafından "Stratejik bir yatırım" olarak değerlendirildiği bildirildi. Bu konuda bir yazı yazan Bloomberg'den Douglas MacMillan makalesinde firmanın adını vermese de verdiği ipuçları Zynga, EA, Disney ya da News Corp olabileceği ihtimallerini güçlendiriyor.

        Eğer yatırımcı Disney veya News Corp olursa Rovio'nun en büyük şansı film yapımı ve TV şovalrı konusunda benzersiz deneyimlerden yararlanmak olacak ki bu zaten onların göz diktiği alanlardan biri.

        Sektörde dolaşan dedikodular Rovio ve Zynga'nın bir süredir bir ortaklık ve birleşme üzerine görüşme halinde olduğu yönünde. Zynga'nın hali hazırda ciddi bir bnakdi varlığı olduğu ayrıca istediğinde 1 milyar dolarlık kredi alma imkanı bulunduğu biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ