Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google Superonline ile işbirliği yaptı - Teknoloji Haberleri

        Google’ın, internet servis sağlayıcısı Superonline ile yaptığı işbirliği kapsamında, Superonline’ın ücretsiz e-posta servisi Superposta’nın altyapısı, yüksek standartlarda servis kalitesinde hizmet verebilmesi için Google Apps ile birleştirildi. İşbirliğinin tanıtımına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Türkiye’de iş ortaklıkları ile büyümenin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Hiçsönmez, iki markanın altyapısının birleşmesinin sadece bir e-mail altyapısının Hosting’inin değişmesi olmadığını, aynı zamanda yüksek servis kalitesi ve servis hizmeti ile Google’ın yüksek teknoloji bazlı ürünlerinin birleşmesi olduğunu dile getirerek, superposta kullanıcılarına Google Apps uygulamaları sayesinde daha etkin iletişim kurabilmenin yanı sıra takvim paylaşımı, çevrimiçi sohbet alanından yararlanma gibi imkanlar verileceğini bildirdi.

        Bundan sonra gmail ve google uygulamaları üzerinde yapılacak bütün yeniliklerin superposta kullanıcılarına da yansıyacağını belirten Hiçsönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hedef, Google ürünlerini superonline kullanıcılarına en hızlı şekilde ulaştırmak esasında... Bu diğer ürünleri de kapsayan bir işbirliğinin başlangıcı. Bugün yaptığımız şey, Superonline’ın servis kalitesini, Türk kullanıcılarına yıllardan beri vermiş olduğu güveni google altyapısıyla birleştirmek. Bizim için lokalleşmek çok önemli. Türk kullanıcıya Türkçe içerikle bunu sunmak çok önemli. Superonline’ın geçmişi ve tecrübesinden çok büyük fayda görüyoruz. Bu işi çok iyi biliyor. Katma değeri artarak bunu sunduğumuzu düşünüyoruz. Bu kazan kazanın da ötesinde bir işbirliği..."

        "1 MİLYONA ULAŞABİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        Superonline Murahhas Üyesi Savaş Ünsal da, "Türkiye internet eşittir Superonline. Dünyada internet eşittir Google" diyerek bu iki adın bir araya gelmesinin Türkiye’deki internet kullanıcıları açısından güzel bir ortam yaratmış olacağını söyledi.

        Ünsal, www.superonline.com adresinin devam edeceğini, ancak superposta.com uzantılı e-posta adresini de Türk kullanıcıların hizmetine sunduklarını ifade ederek, kısa bir süre içinde superposta.com adresine 50 bine yakın abonelik gerçekleştiğini, bugün itibarıyla da bu adresin 6 GB’lik kapasite ile 70 milyon Türk kullanıcısına ulaşacağını aktardı.

        Bu işbirliğinin her iki markanın yan yana verdiği ilk hizmet olacağına işaret eden Ünsal, Google-Superonline işbirliğini daha başka Google platformlarına taşımak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ünsal, 1 yıl içinde 1 milyon abonelik hedeflediklerini belirterek, Google platformu olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde gelişeceklerini ifade etti.

        Bu tür ücretsiz hizmetlerde altyapısı yoğun bir talebi karşılamanın önemli olduğunu vurgulayan Ünsal, "Buradaki işbirliğinin temel amacı, böyle ücretsiz bir e-mail hizmeti verdiğimiz zaman altyapının 7x24 ayakta kalması... Bu nedenle işbirliğini Google ile yaptık. 12 ay içinde mutlaka 1 milyona ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Zaten açılır açılmaz da herhangi bir duyurusunu yapmadan 50 bin superposta.com e-mail adresi kullanılmış. Bunlar çok büyük rakamlar. Demek ki google ile yaptığımız işbirliği doğru..." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ