Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Buluta 2 milyon dolar yatıracaklar - Teknoloji Haberleri

        Anadolu Grubu şirketlerinden Anadolu Bilişim ile HP bulut teknolosine yönelik oluşturduğu sunucu altyapı hizmeti CloudTurk, bulut için üretilmiş veri merkezi ABH Veri Merkezi'nde faaliyete geçti. Bulut teknolojisi ile sunucunun elektrik satın alır gibi ''kullandığın kadar öde'' mantığıyla sağlanacağını söyleyen Cloudturk Genel Müdürü Mustafa Yazıcı, Cloudturk'ün bulut teknoloji hizmetleri için toplam yatırımın, 2012 sonunda tamamlanmak üzere 2 milyon dolar olacağını kaydetti.

        Cloudturk Genel Müdürü Mustafa Yazıcı, sundukları gerçek bulut hizmetine dair görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Cloudturk olarak sunduğumuz bulut teknolojisi, diğer bir deyişle bulut sunucu hizmetimiz, bilişim teknolojileri alanı dışında faaliyet gösteren şirketlerin, müşterilerine üretim süreci sonunda daha kaliteli ürünler ve hizmetler sunmasını sağlamaktadır. Şirketlerin bilişim teknolojileri yatırımları önemli riskler taşımaktadır. Firmalar bu gerçeklikten yola çıkarak bilişim teknolojilerinden dış kaynaklar vasıtasıyla yararlanmaya başlamışlardır. Cloudturk olarak sürekli güncellenen sunucularımız ile daha dinamik bir şekilde değişen fırsatlar karşısında bu değişime kolaylıkla adapte olabilmekteyiz. Bu da, bizden hizmet alan şirketlerin kendi alanlarına odaklanmalarını ve bu sayede küresel ölçekte rekabet açısından söz sahibi olmalarını sağlıyor.”

        Önümüzdeki dönemde bulut bilişim teknolojisine önemli yatırım yapan SAP ve Oracle gibi uluslararası oyuncularla görüşme yapacaklarını söyleyen Mustafa Yazıcı şöyle devam ediyor: “Gerçek bulut teknolojisini Türkiye’ye getirerek işe 72 güçlü sunucuyla başladık. Türkiye’de IaaS kullanımının hızla kabul göreceğini ve yaygınlaşacağını öngörüyoruz. Ayrıca, Türkiye’deki firmalar kiralama modeline genel anlamda sıcak bakıyor. Güvenlik standartlarını uygulayan ve bu doğrultuda Hizmet Seviyesi Anlaşması düzenleyen IaaS sağlayıcılarının oluşmasıyla, firmalar yeni yatırımlarını IaaS üzerine yapmaya başlayacak. Bu durum IaaS’in çok hızlı bir ivme ile büyümesine imkân tanıyacaktır diye düşünüyoruz. Aynı zamanda, Türkiye’de oluşmakta olan bilişim girişim sermayesi miktarında da ciddi bir artış gözlemlenecektir. Firmalar başlangıç maliyetlerini aşağı çekmekle beraber, küresel pazarda hizmet sağlama esnekliğine de kavuşacaktır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ