Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Japon firmaları NEC ve Mitsubishi Türkiye'ye teknoloji yatırımı yapacak - Teknoloji Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’ye yatırım çağrısı için çıktığı Japonya turunun ilk gününde iki dev Japon grubundan FATİH Projesi ve yeni uydu yatırımları için söz aldı. Japonya’nın dünyaca ünlü elektronik devi NEC, FATİH Projesi’ne tek başına veya yerli bir ortakla girebileceğini bildirdi. Ergün, Japon elektronik devi NEC’in CEO’su Nobuhiro Endo ile de biraraya geldi.

        Görüşmede NEC, FATİH Projesi’ne büyük ilgi göstererek Türkiye’de bilişim altyapısına girmek istediklerini, Türkiye üzerinden Ortadoğu başta olmak üzere bölge ülkelerine açılmayı planladıklarını bildirdi. Ergün, “Japon firmaları hızlı karar vermeli, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını kaçırmamalılar. Eğitim teknolojisinde sıçrama yapmak isteyen Japon firmalarına, yapacakları yatırımlar avantaj olarak geri dönecektir. Yaklaşık 6 milyar dolarlık bir iş söz konusu” dedi. Ergün, Japonların gerekirse Türk ortaklarla konsorsiyum yaparak, Türkiye’de üretim bandı kurma konusunda kararlı olduklarını ifade ederek, “Ortak yatırımlar için uygun zaman dilimindeyiz” diye konuştu.

        Ahmet Kıvanç / Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ