Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Android geliştiricileri Ankara'da buluşuyor! - Teknoloji Haberleri

        Açık kaynak kodlu, linux tabanlı, mobil cihazlar (akıllı telefon,PDA, tablet bilgisayar, vb.) üzerinde koşmak üzere Google ve Open Handset Alliance işbirliğiyle geliştirilen işletim sistemi Android ile uygulama geliştirmek ve bu sistemi bir donanıma uyumlu hale getirmek günümüzün en çok ilgi gören teknik konuların arasında yer alıyor. Bugün akıllı telefon ve tabletlerin yanı sıra akıllı TV’ler, uydu alıcıları, yol bilgisayarları, oto dikiz aynaları gibi farklı cihazlar Android işletim sistemini barındırıyor. Araştırmalara göre 2015 yılında iki elektronik cihazdan birisinde Android ile karşılaşılacak. Bu durum, Android’i yazılımcılar için maddi ve kariyer getirileri elde etme noktasında da çok cazip kılıyor.

        Android, açık kaynak kodlu olduğu ve önde gelen teknoloji firmaları tarafından (Open Handset Alliance- HTC, Dell, Intel, Motorola, Qualcomm, Texas Instruments, Samsung, LG, T-Mobile, Nvidia, vb.) desteklendiği için ilerde pazardan daha çok pay alma ihtimali oldukça yüksek. Kendini Android tabanlı uygulamalar konusunda geliştirmek isteyenler için, 21 - 22 Mayıs 2012 tarihleri arasında Android Geliştirici Günleri (Android Developer Days)düzenlenecek. Türkiye’deki mobil iletişim ve Android ile ilgili herkese hitap eden Android Geliştirici Günleri, yeni başlayanların, geliştirici ve meraklıların bir araya geleceği, teknolojik gelişmelerin geliştiriciler açısından değerlendirilip paylaşılacağı ve bu isimle yapılan ilk organizasyon.

        Google Teknolojileri Kullanıcı Grubu (Google Technology User Group-GTUG) Ankara ve İstanbul ile Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (Institute of Electrical and Electronics Engineers- IEEE) ODTÜ’deki öğrenci kolu olan Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen etkinlik, her seviyedeki Android geliştiricisinin ilgisini çekecek farklı oturum, eğitim ve sektör temsilcilerinin sunumlarına sahne olacak.

        Ülkemizde Android’e daha çok dikkat çekmek ve bu küresel pazardan pay almak isteyecek geliştirici ve girişimler için bir kıvılcım ve ilham kaynağı olmayı amaçlayan Android Geliştirici Günleri’nde, geliştiriciler açısından Android başta olmak üzere mobil teknolojiler üzerine sunum, eğitim ve çalıştaylar yer alacak. Türk Telekom, Huawei ve General Mobile'ın Platin; Aselsan ve Karel'in Gümüş sponsor olduğu etkinlikte, yerel uygulama çözümlerinin yanı sıra kullanıcılara sunulan çözümler üzerinde de durulacak.

        ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi A ve B salonlarında ve1 çalıştay salonunda paralel oturumlar halinde gerçekleşecek olan Android Geliştirici Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.androiddeveloperdays.com/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

        Etkinliğe, Android geliştiricisi olmak isteyenler; geliştiriciler; mobil teknolojilerle ilgili yazılım, donanım geliştiren firmalar; mobil ağ servis sağlayıcıları, mobil teknolojilerle ilgilenen araştırma kuruluşları ve organizasyonlar ile mobil teknolojileri ve Android’i merak eden herkes ücretsiz olarak katılabilecek.

        Türkiye Bilişim Derneği (TBD) de, konuya ilgisini 28 Nisan 2012’de, Android geliştiricilerine yönelik düzenlediği yarım günlük yoğun eğitim ile gösterdi. İki ayrı bölümde yapılacak seminerde ilk bölüm Android hakkında temel bilgilendirme yapılırken ikinci bölümde katılımcılar örnek bir Android uygulamasının nasıl geliştirileceğini öğretildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ