Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Vodafone Türkiye'den acil durum servisleri - Teknoloji Haberleri

        Vodafone Türkiye, akıllı teknolojilerle modernize ettiği altyapısıyla Türkiye’nin 81 ilinde iletişim sağlıyor. Vodafone Türkiye, “Nerede Olduğumu Bildir”, “Vodafone Akut Mobil Uygulaması” ve “Akut SMS Bilgilendirme Servisi” gibi hizmetleriyle, acil durumlar ve doğal afetlerde yol gösterici çözümler sunuyor.

        Türkiye Vodafone Vakfı, doğal afetlerde de abonelerinin yanında

        Türkiye Vodafone Vakfı’nın, Akut işbirliğiyle geliştirdiği “Vodafone Akut Mobil Uygulaması” ve “Akut SMS Bilgilendirme Servisi”, abonelerinin felaket anında ihtiyaç duydukları bilgilere erişmelerine olanak sağlıyor.

        Türkiye Vodafone Vakfı’nın mobil teknolojiler aracılığıyla topluma fayda sağlama hedefinin doğal bir uzantısı olan “Vodafone Akut Mobil Uygulaması” ve “Akut SMS Bilgilendirme Servisi” sayesinde, deprem, yangın, sel, kaybolma gibi acil durumlarda ulaşılması gereken bilgilere, Akut gibi güvenilir bir kurum aracılığıyla, tek bir SMS ya da akıllı cihazlara indirilecek uygulama üzerinden kolaylıkla erişmek mümkün. Vodafone abonelerinin, acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgi almak için AKUTACIL yazıp 1025’e göndermeleri yeterli oluyor. Uygulama, Apple App Store ve Google Play Store’dan da ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı indirmek için AKUT diye arama yapmak yeterli oluyor.

        Tek bir SMS ile nerede olduğunuzu bildirin

        Vodafone aboneleri, bulundukları lokasyonu tarif edemedikleri acil durumlarda, “Nerede Olduğumu Bildir” servisini kullanarak, hızlı ve pratik bir şekilde konum bilgilerini öğrenebiliyor, yakınlarına bildirebiliyorlar. Vodafone’un en ileri teknolojilerle modernize ettiği şebeke altyapısı ile abonelerinin her zaman, her koşulda ve her konumda erişilebilirliğini sağladığı “Nerede Olduğumu Bildir” servisinden yararlanmak için, 7777'ye “NEREDEYİM” yazıp göndermek yeterli oluyor. Ayrıca *3636# USSD menüsü üzerinden de bu hizmet kullanılabiliyor.

        Ambulans ve emniyet güçlerine acil durum bilgisi gidiyor

        Vodafone aboneleri 81 ilde cep telefonlarından 112, 155 ya da 156’yı aradıklarında, konum bilgileri mevcut veritabanına kaydediliyor ve ilgili birimler tarafından en yakındaki acil sağlık müdahale ekiplerinin ve/veya emniyet güçlerinin bulundukları noktalara yönlendiriliyor.

        Vodafone Türkiye, bilgi güvenliğini ISO 27001 ile garantiliyor

        Her zaman için kayıtsız şartsız müşteri memnuniyetini esas alan Vodafone Türkiye, veri güvenliği sistemleri ve süreçlerinin kalitesini uluslararası ISO/IEC 27001 standardı ile belgeleyerek, müşterilerinin kişisel ve kurumsal bilgilerinin gizliliğini garanti altına alıyor. ISO/IEC 27001 standardı ile bilgi güvenliği yönetimini en üst seviyede gerçekleştirerek sunan Vodafone Türkiye, acil durumlarda da veriye erişim sağlıyor.

        Yapısal olarak en üst seviyede gerçekleştirdiği iş sürekliliğini Türkiye telekomünikasyon ve teknoloji sektörünün ilk İş Sürekliliği Yönetim Sertifikası’nı alarak tescilleyen Vodafone, abonelerine ihtiyaç duydukları acil durumlarda hastane, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri ile iletişim sağlıyor.

        Hasan Süel: “Abonelerimize ihtiyaç duydukları bilgiye erişme imkânı sağlıyoruz”

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Vodafone Türkiye olarak temel hedeflerinin Türkiye’yi kesintisiz iletişim çağına taşımak olduğunu ve bunu sadece gündelik hayatın doğal akışı dahilinde değil, her türlü acil durum ve felaket senaryosunda da uygulanabilir bir vizyon olarak gördüklerini belirtti.

        Süel, şöyle konuştu: “Türkiye’de iletişimin sürekliliğini sağlamak yolundaki çabalarımız, kısa bir süre önce iş sürekliliği standartlarının gelişimi konusunda öncü bir kuruluş olan BSI tarafından tescillendi. Müşteri memnuniyetinde çıtayı sürekli daha yükseğe taşıma hedefimiz doğrultusunda, yıllar içinde altyapımıza gerçekleştirdiğimiz yatırımların ve yoğun bir çalışmanın sonucu olarak aldığımız bu sertifika ile gelişmiş şebeke altyapımız sayesinde her türlü acil duruma hazırlıklı olmayı ve müdahale edebilmeyi hedefliyoruz. “Vodafone Akut Mobil Uygulaması”, “Akut SMS Bilgilendirme Servisi” ve, “Nerede Olduğumu Bildir” gibi hizmetlerle de, olası her türlü felaket senaryosunda abonelerimizin ihtiyaç duydukları bilgilerin erişilebilirliğini sağlıyoruz. Bununla birlikte, insanlığın karşı karşıya olduğu sorunların çözümü adına sunabileceği çok önemli katkılar bulunan mobil iletişim teknolojileri ile toplum yaşantısına nasıl fayda sağlayabileceğimizin, müdahale edilmesi en zor durumlarda toplum hayatını nasıl kolaylaştırabileceğimizin bir örneğini sunuyoruz. Başka bir deyişle mobil hizmetleri insanlığın iyiliği için sunmaya çalışıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ