Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Güvenli internet 21 ilde 30 bin kişiye anlatıldı - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, internetin güvenli kullanımı ve Güvenli İnternet Hizmeti konusunda 21 ilde 172 seminerde, yaklaşık 30 bin kişiye doğrudan ulaştıklarını bildirdi. Acarer, ayrıca 1 milyon 600 bin broşür dağıtarak bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

        Acarer, yaptığı açıklamada, kullanıcıların güvenli hizmet almalarına yönelik ve yalnızca talep edenlere bir seçenek olarak sunulan internet erişim hizmeti olarak 22 Kasım 2011 tarihinden bu yana işletmeciler tarafından sunulmakta olan Güvenli İnternet Hizmetinin, kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ettiğini söyledi.

        BTK olarak Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesi yaparken, kullanıcıların ve işletmecilerin görüşlerini aktarabilme mekanizması oluşturulduğunu anlatan Acarer, ''Halen yaklaşık 1,5 milyon abone Güvenli İnternet Hizmetini seçmiş bulunuyor. İnternet kullanıcıları Güvenli İnternet Hizmetinin düzenlenmiş olmasından dolayı Kurumumuza çok sayıda teşekkür mesajı göndermekte ve önerilerini iletmektedirler'' diye konuştu.

        Kullanıcılarla işbirliğine çok değer verdiklerini dile getiren Acarer, internet kullanımının yaygınlaşması için içeriğinin güvenli olmasının önemli bir etken olduğunu bildirdi.

        Acarer, şunları kaydetti:

        ''Biz Kurum olarak buna önem veriyoruz. İnternetin güvenli kullanımı ve Güvenli İnternet Hizmeti konusunda 21 ilde 172 seminerde, yaklaşık 30 bin kişiye ulaştık. 1 milyon 600 bin broşür dağıtarak bilgilendirme ve bilinçlendirme konusunda çalışmalar yaptık. İşletmecilerin de SMS ile abonelik konusunda bilgilendirme amaçlı kısa mesaj göndermeleri, televizyonlarda yayınlanan kamu spotları ve TRT Radyo spotları ve Temmuz ayındaki SMS bilgilendirmesinin abone sayısındaki artışa katkısı olmuştur. İnternet ortamındaki zararlı içerik, kötücül yazılım gibi risklerle karşılaşmamak için, kullanıcıların Güvenli İnternet Hizmetini kullanmalarını öneririm.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ