Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Samsung'un ABD'deki satış yasağı kalktı - Teknoloji Haberleri

        Habertürk

        ABD'de mahkeme Samsung'un Galaxy 10.1 tablet bilgisayarı hakkında verilen yasaklama kararını kaldırdı. Apple'ın zaferi olarak görülen Ağustos ayında sonuçlanan davada Samsung ürününe geçici satış yasağı konmuş ve Güney Koreli firma tazminat cezasına çarptırılmıştı.

        Her ne kadar Galaxy 10.1 Samsung'un eski bir tablet modeli olsa da yaklaşan Noel alışverişi öncesi mahkemenin bu kararı firmaya müjde gibi geldi.

        Reuters'in haberine göre, Samsung yayınladığı açıklamada "Mahkemenin kararından çok memnunuz böylece Apple ürünlerine ait patentleri ihlal etmediğimiz ispatlanmış oldu" denildi.

        PATENT SAVAŞLARI

        Dünyanın en büyük 2 mobil cihaz üreticisi şu anda dünayda 10 farklı ülkede patent ihlali yüzünden mahkemelik durumda. Yasal çekişme geçen sene Apple'ın Samsung'u mahkemeye vermesiyle başlamış, karşılıklı açılan davalarla bir nevi savaşa dönüşmüştü.

        Ağustos ayında çıkan yasaklama kararı son mahkemenin kararıyla devre dışı kalmış oldu. Jüri, Samsung'un Galaxy Tab'inin , Apple ait D'889 numaralı patenti hiçbir şekilde ihlal etmediği yönünde karara vardı. İkilinin ABD'deki davalarına bakan ve bu yüzden kendi çapında ün sahibi olan yargıç Lucy Koh kararını açıklarken "Mahkememiz, Apple ile yanı fikirde değil." dedi.

        An itibariyle konuyla ilgili görüş alabilmek için Apple yatkililerine ulaşılamadı.

        Derleyen: Selin Kunt Zengin

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ