Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Yeni akıllı telefon yolda! - Teknoloji Haberleri

        Necdet ÇALIŞKAN/HABERTÜRK

        Yerli bilgisayar üreticisi Casper'ın Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı ilk tablet modelleri Nirvana'nın şu ana kadar 6 bin adet sattığını belirtti ve "Türkiye tablet bilgisayar pazarında 2 yıl içinde liderliği hedefliyoruz. Casper markalı akıllı telefon için de çalışıyoruz" diye konuştu.

        Yerli bilgisayar üreticisi Casper’ın geçen yıl başlattığı ve 2 yıl içinde 150 mağaza açıp ardından üretim bandı kurmayı içeren Irak projesi, bölgedeki koşullar nedeniyle şimdilik rafa kalktı.

        Bağdat’ta ilk mağazalarını 2011’in son aylarında açtıklarını belirten Fakılı, “ABD, Irak’tan çekilmeye başlayınca bölgede işler biraz karıştı. Bölgede Türkiye aleyhine oluşan durumlar da var. Şu an için o pazarda çok ilerlemek istemiyoruz” dedi. Irak’ta üretim hedeflerini de içeren projelerini şimdilik durdurduklarını ve açmayı planladıkları diğer mağazaları beklemeye aldıklarını söyleyen Fakılı, “Irak projemizi iptal etmedik. Ancak bölgedeki yatırımlarımızı şimdilik dondurduk” diye konuştu.

        PAZAR % 5 DARALDI

        2012’de Türkiye bilgisayar pazarının artan akıllı telefon ve tablet bilgisayar talebinin etkisiyle yüzde 5 civarında daraldığına dikkat çeken Fakılı, Windows 8’li ürünlerle birlikte 6 ay sonra pazarın tekrar ivme kazanacağını söyledi.

        TABLETTE YERLİLİK ORANI YÜZDE 10

        Bir ay önce piyasaya sürdükleri ilk tablet modelleri Casper Nirvana Tablet’in şu ana kadar 6 bin adet sattığını ifade eden Fakılı, şöyle konuştu: “7 ve 10 inçlik iki farklı tablet modelimiz var. Tablette yerlilik oranımız şu anda yüzde 10, hedefimiz bunu yüzde 45-50’ye çıkarmak. 2013’te 8 yeni tablet çıkaracağız. 250 TL’den 2 bin TL’ye kadar tablet çeşidimiz olacak. Türkiye tablet bilgisayar pazarında 2 yıl içinde liderliği hedefliyoruz. Casper markalı akıllı telefon için de çalışıyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ