Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Otomobiller de Google'a bağlanacak - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        İnternet arama motoru Google, Kia Motors Company ve Hyundai ile yaptığı anlaşmalarla, "haritalar" servisini otomobillere taşıyor. Google'ın resmi blogu üzerinden duyurulan anlaşmaya göre Kia ve Hyundai, araç içi bilgilendirme ve yol asistan servislerinde Google Maps ile entegre olacak. Bu şekilde sürücüler Google haritaları aracılığıyla navigasyon sistemini kulanıp, mekan bilgilerine erişebilecek.

        Kia’nın Microsoft işbirliği ile geliştirdiği UVO ve Hyundai’ın ise Blue Link adlı araç-içi bilgilendirme ve multimedya sistemi, Google'ın uygulama programlama arayüzü (API) aracılığıyla Google Haritalar'dan (Maps) yararlanacak. Bu yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak 2014 model Kia Sorento’larda ilk defa kullanılacak olan yeni özellik, Google’ın navigasyon, yol ve trafik durumu servislerini araçtaki sürücüyle buluşturacak. Servis ile araç içinde Google Haritalar’ın uydu ve hibrit görüntülerinin yanı sıra sokak görünümü (street view) de bulunacak.

        ‘CEPTEN ARACA HARİTA GÖNDER’

        Hem Kia hem de Hyundai işin geliştirilecek olan araç navigasyon sistemine entegre çalışan Google Haritalar'ın, Android'in yanısıra iOS işletim sistemi için bu yılın ikinci çeyreğinde uygulama mağazalarında yerini alması bekleniyor.

        Kia'dakinden farklı olarak Hyundai'ın Google ile çalıştığı serviste, "Araca Gönder" özelliği de bulunuyor. Bu özellikle cep telefonunuzdan aradığınız konumun navigasyon talimatlarını doğrudan otomobilinizle paylaşabileceksiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ