Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Ne olacak bu Apple'ın hali? - Teknoloji Haberleri

        HABERTÜRK

        Apple son dönemde alışmıldaık şekilde olumsuzluklarla gündeme geliyor. iPhone 5'e yeterli talebin gelmediğini belirten haberlerin ardından ABD'li teknoloji devi bugün Perakende Bölümü'nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jerry McDougal'ın istifasıyla sarsıldı. McDougal özgün tasarımıyla dikkat çeken Apple mağazalarının babası olarak tanınıyordu.

        McDougal'ın istifa haberi üzerine Nasdaq'ta işlem gören Apple hisselerinin değeri 485 dolar seviyesine geriledi. Sonra gelen alımlarla hisselerin değeri TSİ 17.45 itibarıyla tekrar 500 doların üzerine çıktı. Yine de Apple hisseleri 2012 sonundaki 532.17 dolarlık değerinin altında bulunuyor.

        iPhone 5'in piyasaya çıkmasının kısa bir süre ardından hisseler 19 Eylül 2012'de 702.10 dolarla zirve yapmıştı. Bu Apple'ın piyasa değerinin 4 ayda yaklaşık 190 milyar dolar eriyerek 473 milyar dolara düştüğü anlamına geliyor.

        YOĞUN REKABET OLUMSUZ ETKİLEDİ

        Son dönemdeki düşük hisse performansı Apple gibi dev bir teknoloji firmasının çöküyor olduğu anlamına tabii gelmez. Ancak özellikle akıllı cihaz alanında Samsung, Huawei gibi Uzakdoğulu rakiplerinin fiyat ve teknoloji bakımından gerçekleştirdiği agresif atılımlar Apple'ın bu alanda küresel pazar payının düşmesine sebep oldu.

        Bunun yanında Steve Jobs'ın 2011'de hayatını kaybetmesinden beri ise sık sık şirket içi çekişmelerin ve anlaşmazlıkların yaşandığına dair haberler ABD basınında yer alıyor. Yani firmanın yıldızı artık iki sene önceki gibi parlamıyor. Teknoloji dünyasının gözü firmanın önümüzdeki dönemde getireceği yeniliklerde olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ