Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Xperia Z1 mini ne zaman çıkıyor? - Teknoloji Haberleri

        Sony'nin 4 Eylül tarihinde Berlin'de düzenlediği etkinlikte tanıtılan Xperia Z1 modelinden sonra, tüm gözler Xperia Z1 Mini'yi aramıştı. Fakat firmadan bu cihazla ilgili bir açıklama, resmi olarak yapılmadı.

        Xperia Z1 Hakkında Her Şey

        Yeni gelen bilgilere göre, Sony'nin Xperia Z1 Mini üzerinde çalıştığı doğrulanıyor. Henüz test aşamasında mı, satışa sunulmaya hazır durumda mı bilinmese de, ilk görseller gelmeye başladı.

        Paylaşılan bir görselde Xperia Z1 Mini; Xperia Z ve Z1 ile yanyana görüntüleniyor. Xperia Z1 ile aynı çizgilere sahip olan Mini, sadece daha ufak ekrana sahip olacak.

        HTC One Mini'deki gibi 4.3 inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde LCD ekran kullanacak olan Xperia Z1 Mini, diğer Mini rakiplerinden farklı olarak 2 GB RAM ve 4 çekirdekli Snapdragon 800 işlemciyle gelebilir. Tabi bunlar sadece iddia aşamasındaki bilgiler. Çünkü 720p çözünürlüğünde kullanılacak olan Snapdragon 800 işlemcili model, Full HD ekranlı Xperia Z1'i rahatlıkla geride bırakacaktır. Firma bunu önlemek için belki Snapdragon 600 ya da 400 işlemci kullanımına gidebilir.

        Xperia Z1'de 8 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği sunması beklenen Sony, kamera özelliklerinde herhangi bir kesintiye gitmeyebilir. Benzer özelliklerde 20.7 Megapiksellik kamera, Sony'nin bu segmentteki avantajını en üst seviyeye çıkartacak gibi gözüküyor.

        Cihazın ne zaman çıkacağıyla ilgili henüz bir bilgi yok. Fakat bundan sonra düzenlenecek ilk büyük etkinliğin CES 2014 olacağını düşündüğümüzde, oldukça uzak bir tarihle karşı karşıya kalıyoruz. Mini pazarında Sony'nin, HTC ve Samsung'a karşı elini çabuk tutması gerekiyor. Bakalım cihaz ne zaman resmen tanıtılacak?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ