Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Devden kötü haber! - Teknoloji Haberleri

        Japon elektronik firması Toshiba, televizyon bölümünde personel sayısını yarıya indireceğini açıkladı

        Yapılan değişikliklerle firmanın üç yurtdışı televizyon üretim tesisinden ikisi kapanacak. Toshiba, Asya ve Afrika'daki gelişmekte olan piyasalara odaklanacağını ve "kârsız bölgelerdeki" satışlara son verileceğini söyledi. Toshiba, diğer Japon televizyon üreticileri gibi, yavaşlayan talep, düşen fiyatlar ve artan rekabetten olumsuz etkilendi.

        BBC Türkçe'nin haberine göre şirketin televizyon üretimini de içeren dijital ürünler bölümü, 31 Mart'a kadarki mali yılda 16,3 milyar yen zarar etti. Toshiba'nın bir önceki yılki zararı 3,3 milyar yen olmuştu.

        YENİ TEKNOLOJİ ARAYIŞI

        Toshiba, daha çok talep edildiği düşünülen, büyük ekran ultra yüksek çözünürlüklü televizyon üretimine odaklanacağını söyledi. Dünyanın önde gelen üreticileri bu alanı, potansiyel büyüme fırsatı olarak görüyor. Panasonic ile Güney Kore'nin LG şirketi, "Ultra HDTV" üreticileri arasında yer alıyor.

        Toshiba'nın bu teknolojiye odaklanması, Japonya'nın 2014 yılından itibaren uydu üzerinden 4K programlama yayınına geçen ilk ülke olmak istediği bir döneme rastlıyor.

        Bu yılın başlarında, bir Japon telekom şirketi 4K çözünürlüklü görüntünün, internet üzerinden televizyon seti üstü kutulara aktarılabileceğini kanıtlamak için denemeler yaptıklarını söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ